La Fibra òptica arriba a Calldetenes (FTTH).

dilluns, 25 de juliol del 2011

Fa uns dies em vaig assabentar, de que uns treballadors amb una furgoneta d' una de empresa de instal·lació de fibra òptica, estaven treballant per alguns carrers de Calldetenes. Encuriosit pel que estaven fent, quant hi va haver oportunitat els hi vaig preguntar, i em varen respondre que estaven instal·lant la tecnologia FTTH (fiber to the home) a Calldetenes, i que en tres mesos o poc més la fibra arribaria a totes les cases del poble. També em vàren fer saber que el projecte era de Telefònica (actualment Movistar)

Degut al fet de que els habitatges de Calldetenes en general estan a una distancia important de la central que en dona el servei ADSL, la del carrer Sant Fidel de Vic, i al mal estat de l' actual infraestructura de fil de coure, els darrers anys molts veïns han patit averies amb molta freqüència, i les queixes, reclamacions i canvis de companyia han estat freqüents. Em consta que l' anterior alcalde havia reivindicat en diferent ocasions i per escrit,  millores en la infraestructura del poble, ja que en molts casos fins i tot els usuaris quedavem  lluny d' assolir els 3Mb que es el màxim que les companyies contracten actualment al poble. Tots els costos que representen aquets inconvenients, i les noves oportunitats  de negoci que Telefónica deu intuir (Imagenio etc..), els han portat  a incloure Calldetenes en el seu pla de negoci, i a fer millores en la seva infraestructura.
Posat amb contacte amb Telefónica per si ja podia disposar del servei, em varen fer saber que a casa meva de moment encara no el podia contractar, però que Telefónica enviaria a tothom una carta a mesura que la contractació fos possible,  una contractació que resulta d' especial interès,  per els que pateixen averies freqüents, i sobretot pels que intercanviant moltes fotografies, vídeos o arxius a Internet, en especial en el moment de pujar-los, o per els que vulguin accedir a serveis tipus Imagenio.

Un dels serveis municipals que tindria que millorar en el moment que el FTTH estigui disponible, i que l' ajuntament faria bé en contractar tant aviat com sigui possible, es el de la xarxa Wifi municipal, que pel que tinc entès es força defectuós degut al poc ample de banda de la línia ADSL que li dona suport.

Aprofito per adjuntar també l' enllaç a la pagina de Movistar (Telefònica), on explica els serveis que ofereix en aquest moment sobre fibra.
Llegir més...

Els cent dies de gràcia del nou govern municipal.

dimecres, 20 de juliol del 2011

Sempre que hi ha un nou govern, es parla dels cent dies de gracia que cal donar a la seva gestió. Encara que estiguem només a meitat d' aquest termini, no crec que aquest escrit trenqui aquesta regla no escrita.

Segur que al accedir a l' alcaldia, en Marc  s' ha trobat amb tots els problemes que s' esperava, i molt probablement amb alguns d' afegits  amb els que no comptava, es el més normal sempre que hi han relleus en un govern, i encara més amb el desconeixement que tenien de molts dels àmbits del poble, amb els que ni ell ni el seu equip tenien massa relació . Dit això,  afegiré que crec sincerament que aquests problemes  els està abordant amb decisió, i que fidel al que va prometre durant la campanya, ho fa amb treball i parlant i escoltant a tothom.
Queda per veure els resultats d' aquesta gestió tant a curt com a llarg termini, però de moment crec que cal donar suport a aquesta manera de fer, i demanar al nou alcalde que apart d' abordar els problemes amb la decisió que ho esta fent, que no es deixi emportar per les preses, i que tingui especial cura en quina solució dona  a alguns que poden resultar altament conflictius.
Al igual que el govern, penso  l' oposició també te dret als cent dies de gràcia. Desprès de tants anys al govern, cal  resituar-se en el seu paper d' oposició, i cal que els que han aterrat de nou a la política municipal assumeixin el seu rol, un rol que probablement  no s' esperaven.
Tot i això i tenint en compte que no podrà portar a terme el seu programa tal com el tenia pensat, penso que seria bo que el cap de l' oposició,  convoques als que li han donat suport sempre, els que ho han de manera puntual , als simpatitzants i als veïns en general, per exposar els seus objectius per aquesta  legislatura.
Si els objectius son mirar de que els grans projectes engegats  s' acabin el més aviat possible, i que el funcionament dels serveis sigui l' adequat,  cal que ho exposi de manera pública i clara. No tinc cap dubte que la seva experiència serà útil pel nou govern, i que podran recollir les seves opinions pel bé de Calldetenes, i si no ho fan així, que exerceixi l' oposició d' una manera contundent, però també honesta i transparent, tal com demanava en el escrit de fa uns dies, on parlava d' aquesta nova legislatura 2011-2015.
Si els objectius son justificar la gestió anterior i reduir el deute, crec que el que pertoca es poc més o menys el mateix. Cal ajudar al  nou alcalde, a aclarir quina es la situació econòmica real, exposant com abordaria el tema del deute si ell tingues que decidir, i desmentint sempre que calgui de manera publica, qualsevol acusació que es faci a la gestió anterior, que cregui que no s' ajusta a la realitat.
Si el principal objectiu es recuperar l' alcaldia, el que li diria al cap de l' oposició, i que ja li he dit al amic Jaume, es que desprès de tants anys al govern, el seu cicle com alcalde crec que s' ha acabat. Que encara que tot es possible, es molt difícil recuperar la confiança dels veïns que l' han anant deixat de votar les dues darreres eleccions, i encara més la confiança perduda dels companys que li han donat suport durant anys, i que ara han deixat de fer-ho. També li  diria que segons com exerceixi l' oposició, si no ho fa d' una manera molt transparent,  encara perdrà més suports i pot acabar dilapidant, el molt  capital adquirit al llarg de tants anys de molta feina ben feta en benefici del poble de Calldetenes.
Llegir més...

El ple del cartipàs. - 4 de Juliol de 2011

dimarts, 5 de juliol del 2011

Més de trenta persones varen assistir al primer ple del nou equip de govern, l' anomenat ple de cartipàs, un ple amb un extens ordre del dia, en el que es marquen les pautes generals de funcionament del nou consistori. Seria un bon símptoma pel poble, que aquesta important presència de públic, motivada sense cap mena dec dubte per la novetat, no decaigués al llarg de la legislatura.

El gruix d' aquest ple, va estar marcat per els decrets d' alcaldia de nomenament de regidories, tinents d' alcalde i comissions especials, i també per la supressió de la comissió de govern, que com va indicar l' alcalde, pot fer que alguns plens s' allarguin al tenir que tractar tots els temes en ple, però que al mateix temps aporta més transparència. Podeu trobar tota aquesta informació al tauler d' anuncis de la web municipal.


L' alcalde va anunciar la seva voluntat de gravar en vídeo els plens i penjar-los a Internet, una decisió que he reivindicat en diferents ocasions en aquest bloc, i amb la que per tant estic totalment d' acord. També va anuciar que es potenciarà la pagina de la web municipal on figura la foto dels regidors, una pàgina en la que en l' anterior legislatura no hi figuraven la majoria de regidors de l' oposició, alguns dels quals se suposa que ara que son al govern si donaran el seu vist i plau a figurar-hi.

També es va aprovar que els plens ordinaris es celebrarin el primer dilluns de cada mes a les 20:30, excepte el mes d' agost que no s' en celebrarà, i quan el primer dilluns caigui en festiu o vigília, que es passarà al segon dilluns del mateix mess. També es va aprovar que les festes locals pel 2012 seran el 28 de maig i el 24 de setembre.

Un altre punt aprovat feia referència a les retribucions dels regidors, que seran de 300€ per els regidors que tinguin la responsabilitat de regidories, de 35€ per l' assistència als plens i de 30€ per l' assistència a reunions de treball. L' alcalde no cobrarà cap sou adicional pel seu càrrec, només els 300€ que corresponen a qualsevol regidor amb resposabilitat de regidories. No es cobraran aquestes retribucions fins que es disposi de l' auditoria de comptes, que s' estima que serà a finals d' octubre o inicis de novembre.

El regidor d' hisenda va informar que les factures vençudes i pendents de pagament per part del ajuntament, pujaven entre 3,5 i 3,6 milions d' euros a finals del 2010, i a més de 4,1 milions d' euros el 10 de juny de 2011 quan l' equip anterior va deixar el govern. Tant ell com l' alcalde varen aprofitar per demanar al anterior equip de govern, que col·laboressin en indicar si realment totes les factures es tenien que pagar, o si algunes corresponien a serveis que no s' havien executat correctament, i per tant no procedia un pagament complert de les mateixes.

En el torn de preguntes obert al públic, ningú dels assistents va formular cap pregunta, i en poc més de tres quarts d' hora va finalitzar aquest primer ple.
Llegir més...

Dissolució de la Comissió de Festes de la Mercè.

dilluns, 4 de juliol del 2011

El 9 Nou en la seva edició d avui dilluns, confirma la noticia de la dissolució de la Comissió de Festes de Calldetenes,  una noticia que ja feia dies que s' en parlava al poble.

Les ingerències que ha patit la comissió en la seva tasca las darreres setmanes, i la falta de garanties tant econòmiques com de suport necessari per poder desenvolupar de manera eficaç la seva feina, han estat la causa de que la gran majoria de membres de  la comissió hagin decidit que tenien que plegar, fet que ha obligat a dissoldre la comissió davant  l'  elevat  número de dimissions, ja que dels catorze  membres només dos o tres es mostraven disposats a continuar.
La noticia del 9 Nou també  especifica, que els darrers dies el nou govern municipal ha intentat reconduir la situació, desprès d' haver deixat durant un parell de setmanes  tota la responsabilitat en mans dels membres de la Comissió de Festes, però aquesta rectificació no ha estat suficient perquè els afectats, creguessin en la proposta i canviessin  la seva  postura.

Tal com manifesta l' alcalde en la noticia del 9 Nou, no té que haver-hi cap problema perquè la Festa Major 2011 es celebri amb normalitat, ja que la l' equip sortint deixa un programa totalment elaborat, i només caldrà introduir els retocs que el nou equip cregui convenients.
En tota "crisi" es plantegen noves oportunitats, i segur que no faltarà gent que vulgui agafar el relleu, en especial els que ja fa temps que manifesten la seva voluntat de treballar pel poble, i que consideraven que l' antic govern municipal els limitava aquesta voluntat. Segur que el nou govern es recolzarà amb més força i ganes, i  la Festa Major no s' en ressentirà.

Finalment  vull felicitar a la Comissió de Festes sortint, per la molta i bona feina feta fins el darrer moment, i desitjar molta sort a les persones que en formin part a partir d' ara.
Llegir més...