La festa de darrera els horts 2008

dissabte, 12 de juliol del 2008


Com cada any i amb aquest ja en son 26, a la segona quinzena de juliol els veïns del carrer Jaume Balmes i rodalies, ens conviden a la “festa del barri de darrera els horts”, que aquest any tindran lloc del 20 al 26 de Juliol.

Tal com explica L’ Espiga en el seu article on recorda l’ historia de la festa, l’ origen de la mateixa es una festa per canalla que feia la primera comunió, i aquest esperit s’ ha mantingut al llarg d’ aquets 25 anys, ja que la majoria d’ actes estan pensats per una participació activa dels petits. El logo que il·lustra aquest post, creat fa tres anys per en Xevi Domínguez, es el símbol que identifica aquesta festa.

La festa es també una excusa perfecte, per que els veïns surtin al carrer al llarg de tota la setmana, i durant un parell d’ hores cada vespre, recuperar el costum de sortir una estona a xerrar quan es fa fosc, el que en podríem dir “prendre la fresca”. A final de setmana l’ actuació dels artistes locals i en ocasions algun artista convidat, i finalment el ball del dissabte, posen punt i final a una festa que ja es tota una tradició a Calldetenes, desprès de que el 2007 celebres el vint-i-cinquè aniversari.

Aquestes quatre ratlles volen ser un reconeixement, a la gent que dedica una part del seu temps segurament amb algunes “emprenyades” incloses, a organitzar tot aquest seguit d’ actes, que d’ alguna manera ens ajuden a tots a fer-nos passar unes bones estones, i també una mica millor la calor del estiu.