Calldetenes i la consulta popular sobre la Independència del 13 de desembre.

dissabte, 17 d’octubre del 2009


El passat divendres dia 16 d’ octubre, l’ Alfons López Tena explicava en un escrit al diari Avui, que les consultes populars sobr4e la independència havien estat dinamitades, fent impossible treballar de manera coordinada per assolir l’ objectiu de convocar la consulta amb un mínim de garanties , i per aquesta raó presentava la seva renuncia a dirigir aquest procés a nivell de tot Catalunya. Afirmava també, que centraria tots els seus esforços en coordinar aquest procés a la comarca d’ Osona, on creia que la generositat de persones, entitats i grups politics, encara permetien assolir l’ objectiu de poder obtenir uns bons resultats, en els dos mesos que falten pel 13 de desembre, data per la que esta fixada la convocatòria.

El 29 de setembre en Sergi Tarrés publicava en el seu bloc, un escrit on es feia ressò de que a Calldetenes hi havia unitat de tots els grups municipals, en donar suport a les entitats que promoguessin la consulta popular, i ho feia en un escrit que titulava “A Calldetenes i serem tots”, en el que comentava la necessitat de que tots els ciutadans es fessin seva aquesta petició, opinió que comparteixo sense cap mena de dubte.

En aquest moment i degut als comentaris que m’ han arribat de que a Calldetenes es L’ Espardenya Teatre qui organitzarà la consulta popular, sense que de moment en tinguin coneixement els seus membres, o al menys la majoria dels seus membres, i pel que sembla sense que la resta d’ entitats del poble hagin estat informades, crec que s’ ha creat un desconcert que em porta a pensar que potser sigui el nostre poble un dels que frustri les expectatives del sr. López Tena, i també que l’ afirmació d’ en Sergi de que “a Calldetenes i serem tots”, acabi no sent realitat.

Em sembla correcte que s’ esculli una entitat per engegar el procés, i estic segur que un cop acceptat pels seus membres, ningú posarà cap inconvenient a que sigui L’ Espardenya Teatre qui faci aquesta funció. Es necessari però, que un cop fet aquest primer pas que de moment no s’ ha fet, aquesta entitat es posi en contacte el més aviat possible, per tal d' evitar urgències a mesura que s’ acosti el dia, amb la resta d’ entitats i associacions del poble, i de manera conjunta organitzar la consulta i promoure el màxim d’ actes possibles, permetent que totes les entitats aportin les seves millors propostes per poder coordinar-les . El 13 de desembre es aquí mateix, i si no es fa així, i en contra del que afirmava en Sergi, a Calldetenes no hi serem tots.

PD. Suposo que en Sergi no tindrà cap inconvenient que per acompanyar el meu escrit, faci servir la imatge que va posar ell en el seu.

3 comentaris:

Sergi Tarrés i Sales ha dit...

Cap problema Joan! (i gràcies per la propaganda que fas del meu bloc). En qualsevol cas deixa'm dir-te que em consta que un dia d'aquests es convocarà una reunió amb les entitats per mirar com s'encara aquest tema. No ho dubtis... hi serem tots!!

JPP ha dit...

Sergi, a hores d’ ara a mi també em consta que s’ ha convocat a les entitats. Per suposat que no tinc cap dubte de que tenim que ser-hi tots, i el meu escrit busca que es tingui en compte a totes les entitats, i sobretot a les persones perquè així sigui.

Portaveu CiU Calldetenes ha dit...

Tal i com molt bé dieu, s'està convocant a les entitats, grups polítics i particulars pel proper dimecres 21 d'octubre a les 21:00 h als locals d'entitats de l'Ajuntament. Estic totalment d'acord amb les vostres explicacions: crec que és molt important que, almenys en aquest tema que no hi ha discussió, anem junts tots els 3 partits polítics.
Les entitats que s'hi vulguin adherir a davant i els partits polítics a donar el màxim recolzament. Des del meu punt de vista, la consulta perdria credibilitat si s'organitzés des d'un (o diversos) partits polítics, sense oblidar que legalment no ens ho deixarien fer. O sigui que endavant amb la consulta popular.

Salutacions.