El conflicte de la Font d' en Titus - abril de 2010 (3).

dilluns, 26 d’abril del 2010


El diumenge al vespre vaig veure la repetició del programa “angle obert” del passat dimarts, en el que s’ entrevistava al portaveu de CiU de Calldetenes. Durant l’ entrevista l’ esmentat portaveu, va acusar novament al departament d' administració local de la Generalitat, de abandonament de les seves funcions en el tema del conflicte de la Font d' en Titus, opinió de la que ja vaig discrepar en el meu escrit anterior.

Crec convenient comentar, que el passat dia 12 d’ abril, el dia següent de la meva resposta en aquest bloc al portaveu de CiU, el sr. Carles Bassaganya va anunciar en el Twitter, que aquella mateixa tarda tenia una reunió a Sant Julià de Vilatorta amb l’ alcalde d’ aquesta població. Degut a la proximitat de la reunió que va mantenir a Calldetenes amb regidors dels dos ajuntaments, es pot suposar tot i que en el Twitter no ho anunciava, que era per parlar del conflicte de la Font d’ en Titus, en tot cas es més que provable que figurés en l' agenda. Crec que aquest fet reafirma la poca consistència de les acusacions del portaveu de CiU, unes declaracions que suposo que fa en nom del seu grup.

El fet de que s’ intenti centrar el debat i tota la responsabilitat en els càrrecs de la Generalitat actuals, sense la més mínima referència a la mala gestió dels responsables de promoure les lleis que ens varen ficar ambdós municipis en aquest embolic, que tampoc no es faci cap referència a la posició de no negociar del alcalde de Sant Julià, i que no es porti a terme cap actuació per intentar un canvi en la seva posició, em fa pensar que en aquest cas el grup de CiU posa els interessos de partit per davant dels interessos de Calldetenes.

Sovint s’ ha defensat que per poder saber el perquè d' algunes actuacions politiques, cal analitzar qui surt beneficiat. Si apliquem aquesta lògica a aquest conflicte, es pot arribar fàcilment a la conclusió de que els beneficiats de que el conflicte s’ allargui, son per una banda l’ ajuntament de Sant Julià que retarda un pagament que ara per ara, a diferencia del que s’ afirmava fa uns mesos (abans de la darrera sentencia del Tribunal Suprem), sembla assumit per tothom que un moment o altre tindrà que fer efectiu.

L’ altre grup que es pot dir que en surt beneficiat politicament, es el grup de CiU de Calldetenes, ja que pot continuar criticant als responsables de ERC de la Generalitat, al equip de govern de Calldetenes, i al mateix temps deixa per una futura legislatura una hipotètica solució. Una legislatura en la que es provable que la responsabilitat de l’ administració local deixi d’ estar en mas de ERC i passi a mans de CiU, i que pot permetre presentar els que varen ocasionar el problema, com els que l’ han solucionat. Caldrà veure si amb aquesta manera de fer, els interessos de Calldetenes no en surten encara més malmesos.