Eines web 2.0 - Publicacions digitals (Issuu, Scribd)

dimecres, 12 de maig del 2010

Un altre tipus de serveis que ens podem trobar a l' anomenada web 2.0, i que ens ofereixen de manera gratuïta algunes webs, son els que ens permeten publicar a Internet, revistes, catàlegs i butlletins de tota mena, amb un format força elegant i semblant al de una revista tradicional.

El mecanisme es tant senzill, com identificar-nos en el servei seleccionat, i pujar (upload) en format PDF, la revista que volem publicar, i un cop escollides algunes opcions de presentació, posar-la a disposició dels visitants de la nostre pàgina web, Alguns serveis d' aquestes característiques que he utilitzat, i que em permeten donar fe de la seva facilitat d' ús, son el Issuu i el Scribd.

El passat setembre vaig penjar en aquest bloc el programa de la festa major, i avui he repetit el procés amb la darrer butlletí informatiu que va publicar l' ajuntament el passat mes de gener. L' objectiu era veure si oferia noves prestacions, i al mateix temps tornar a comprovar la disponibilitat i la facilitat d' ús d' aquestes eines El resultat el podeu veure durant uns dies al costat dret d' aquest bloc a la part alta.

Una facilitat addicional que aquestes eines ofereixen, es compartir la publicació que em creat a diferents xarxes socials com el Facebook o el Twitter i d' aquesta manera poder aprofitar les facilitats de difusió vírica que ens ofereixen.

Ja en el àmbit local, revistes com L' Espiga o butlletins com els que editen l' ajuntament o els grups municipals, son clars candidats a fer ús d' aquesta mena de serveis. De la mateixa manera, els catàlegs de productes i serveis d' empreses i comerços, es poden posar fàcilment a la xarxa fent servir aquesta tecnologia, que a part d' enganxar el que publiquem a la nostre pàgina web, ens facilita la seva difusió a les xarxes socials.