Comparativa impostos 2010 - Recollida de residus.

dimecres, 15 de setembre del 2010

Si en centrem en el que es paga per la recollida de residus en els habitatges aquest 2010, la tarifa que afecta a tots els veïns, Calldetenes es el municipi dels quatre que ha incrementat menys el rebut per aquest concepte respecte al 2008, com podem comprovar fent la comparació amb l' escrit del any 2008, tot i que continua sent el segon municipi més car. Es pot veure també, que l' import dels rebuts s' ha anat igualant entre els diferents municipis, exceptuant Sant Julia que encara s' ha destacat més com el municipi que més cobra per aquest concepte.

Cal suposar que tots el ajuntaments tendeixen a cobrir amb aquest impost, el cost real que suposa aquest servei, d' aquí segurament que el que es pagui tendeixi a igualar-se, però perquè la comparativa fos exhaustiva, caldria veure si hi han diferencies en el servei que rebem els veïns dels diferents pobles.

En les tarifes que no corresponent al habitatge, podem veure que hi ha una certa diversitat entre els quatre municipis, suposo que motivat per les particularitats de cada poble, donant-se situacions en les que per exemple, Calldetenes es on paguen menys les botigues que no son d' alimentació, mentre que es segon més car per les botigues d' alimentació. El que paguen els bars i restaurants, es difícil de comparar ja que las característiques que defineixen com aplicar aquest impost, no son idèntiques en els quatre municipis.

Les dades d' aquest impost de tots els municipis, es poden trobar en la web de la diputació,