El ple extraordinari del 31 de Juliol de 2012.

dimecres, 1 d’agost del 2012


Una quinzena de persones varen assistir a aquest ple extraordinari, un ple  convocat per prendre decisions sobre l' urbanització del Torrental , i al que novament no va assistir el cap del grup  municipal de ERC i anterior alcalde.

Tres punts del ordre del dia feien referència al tema del Torrental, dos dels punts aprovats per unanimitat permetran  portar a la practica la reducció del cost que es deriva del darrer informe que va encarregar l' ajuntament. El tercer que també es va aprovar, permetrà demanar responsabilitats tècniques al anterior director del projecte de reparcel·lació del Torrental.

En aquest punt en que s' aprovava demanar responsabilitats tècniques, finalment es va acordar que també es farien extensives als membres de la junta de govern (alcalde i tres tinents d' alcalde) del anterior equip municipal. Val a dir pro que l' alcalde no va explicar en cap moment quines creia que podien ser aquestes responsabilitats, es va limitar a dir que algú (?) les tindria que determinar, i també va informar que degut a que l' anterior alcalde tenia una querella interposada, de moment no es podien demanar. No se si es possible o no, però tal com varen comentar a la sortida alguns assistents al ple, potser l' actual equip de govern es podria afegir a aquesta querella que ja està en marxa,  i així es començaria a visualitzar que realment s' estan exigint  responsabilitats. Cal dir que els actuals regidors del grup municipal de ERC excepte l' anterior tinent d' alcalde que per raons obvies es va abstenir, varen votar a favor d' exigir aquestes responsabilitats
.
 Personalment no veig una voluntat clara per part del actual govern d' exigir aquestes responsabilitats, el redactat del punt del ordre del dia, el "tebi" posicionament del alcalde, i el silenci absolut dels  regidors de PeM en el ple donen peu a que pensi així, i crec que hi ha bastants veïns  de Calldetenes que pensen el mateix.  No tinc cap dubte de que si es continua allargant en el temps aquesta decisió, cada vegada serem més els que en dubtarem.

Un segon punt important, va ser la ratificació de l'operació de crèdit per pagar deutes, el que es coneix com a pla Rajoy. L' import aprovat de 2,396.342,59, dista molt del que inicialment es va parlar de més de 4,2 milions d' euros, una diferencia que el regidor de hisenda va justificar per la reducció de 1,5 milions d' euros que hi haurà en el cost, com a conseqüència del darrer informe i dels dos punts aprovats en aquest ple.

En referència al conveni del camp de futbol, es va donar compte de les al·legacions presentades i de quines havien estat acceptades, es va informar també de que el mateix dia del ple, el futbol club Calldetenes havia presentat una nova proposta fora de termini i amb un contingut que no podien acceptar. També es va informar de que ja que els clubs no volien signar el conveni, l' equip de govern havia decidit convertir-ho en un seguit de normes d' obligat compliment. Degut a algunes consideracions que varen sortir al llarg del debat, l' alcalde proposar deixar la votació d' aquestes normes pel setembre, per por de perdre la votació segons va dir el regidor d' esports en un gest de sinceritat. Finalment es va votar i aprovar, ja que es va considerar que pèl setembre degut a les vacances i a no haver-hi un pla de treball clar, probablement estaríem igual.  Tres regidors de CiU i els dos de PeM  varen votar-hi a favor, tres de ERC es vàrem abstenir, i un de CiU i un de ERC varen votar-hi en contra.

Algunes persones del públic van sortir molestes amb el desenvolupament del ple, ja que en determinats moments va resultar poc seriós, amb xerrades amb veu baixa i rialles entre alguns regidors de CiU, i amb preguntes entre ells  que com va dir el regidor de serveis,  donava entendre que no s' havien llegit la documentació del ple, i que alguns dels assistents ens va fer pensar que es prenien a broma alguns dels punts presentats.

Finalment i tot i ser un ple extraordinari  l' alcalde va donar la paraula al públic, un fet que per habitual penso que ja el podria convertir en permanent, va demanar però brevetat en les intervencions ja que el ple havia estat molt llarg (?).  No se si per cansament o per fer cas a la petició del alcalde, només hi varen haver dues intervencions, les dues de membres de la llista  Solidaritat. El cap de llista de SI va qüestionar enèsima vegada els resultats de les darreres eleccions,  va preguntar per l' absència del anterior alcalde, i va exposar que creia que en un ple com el d' ahir tenia que ser-hi present, una opinió aquesta darrera que segurament compartíem tots els presents. L' altre membre de SI, fa fer una crida a la insubmissió fiscal al considerar que amb accions com aprovar mocions en defensa del pacte fiscal, el que fem es fer el joc al govern espanyol i dificultar la independència de Catalunya.

4 comentaris:

Sergi Tarrés i Sales ha dit...

Benvolgut Joan,

en primer lloc deixa'm felicitar-te per la crònica del ple. La trobo del tot encertada i precisa. Sense desmerèixer aquest reconeixement deixa'm fer-te una petita puntualització: apuntes que en Jaume Mas és el cap del Grup Municipal d'ERC i això no és així. En Jaume Mas va ser el cap de llista però no el portaveu ni el cap de Grup.

M'agradaria afegir que, a més del desgavell que varem poder observar ahir (especialment entre els membres del govern municipal), no es va concretar res tal com apuntes. ERC Calldetenes, tal com va dir en Joan Arumí, està per l'esclariment de tot i la petició d'assumpció de TOTES les responsabilitats a qui calgui i com calgui però el Govern és l'encarregat d'encapçalar la petició i no es va dir res de com es portaria a terme tal reclamació. Així doncs, estarem a l'espectativa i posant-nos a la disposició del govern municipal a tal efecte.

Finalment i tornant a la sensació de desgavell i poca seriositat que van mostrar alguns dels membres del Govern ahir penso que l'espectacle que es va donar va ser lamentable i fora de lloc totalment. La situació global i particular de Calldetenes no crec que permeti aquestes frivolitats i, en aquests casos, el lideratge ha de ser nítid i clar (sense necessitat de ser autoritari, ni molt menys).

ERC va actuar responsablement no votant en contra de les normes de la zona esportiva. Penso que Calldetenes, ara més que mai, no es pot permetre un govern municipal inestable que posi en dubte els seus propis postulats i propostes d'una manera tan frívola i vergonyosa. Espero que entre tots hi sabrem trobar alguna solució ben aviat i tornant de vacances d'estiu les coses es posin a lloc.

Un cop més deixa'm felicitar-te per la crònica.

fins aviat

Sergi Tarrés

Joan Pi Puig ha dit...

Gràcies Sergi per el teu comentari de reconeixement. Prenc nota de la teva puntualització en referència a que en Jaume Mas no es el cap del Grup Municipal de ERC, tot i que habitualment crec que he fet servir la formula de "cap de llista del grup....", en aquesta ocasió m' ha quedat un càrrec que ni tan sols se si existeix, segurament per un afany d' abreujar el post.

Per altre banda,crec que ahir va a tornar a quedar meridianament clara la posició de ERC Calldetenes en quan a la assumpció de responsabilitats,i també comparteixo que es l' equip de govern qui ha de determinar quines responsabilitats s' ha de demanar, i quin es el procediment a seguir per fer-ho.

Ja han transcorregut catorze mesos d' aquesta legislatura, i tinc la sensació de que en aquest aspecte d' exigir responsabilitats al anterior govern estem com estàvem al principi. Espero que un cop valorats l' auditoria i el nou informe del Torrental, i pagades les factures gràcies al pla Rajoy, aquesta sigui la prioritat del equip de govern tant en el tema del Torrental com en qualsevol altre dels que s'han detectat irregularitats.

Salutacions cordials

Sergi Tarrés i Sales ha dit...

En un altre ordre de coses volia afegir que és un orgull i un honor que algú com en Ramón Barniol assumeixi la regidoria que va deixar vacant la companya Cristina Cañete. Així doncs espero que sigui ben acollit a l'Ajuntament, estic convençut que la seva presència enriquirà molt el consistori en tots els sentits i el reforçarà en uns moments tan complicats com aquests.

Joan Pi Puig ha dit...

Veig que en el escrit em vaig descuidar de comentar la incorporació d' en Ramon Barniol, a qui desitjo sort en la seva nova responsabilitat de regidor. Segur que la seva tasca serà molt positiva per Calldetenes.