Reflexions sobre la sequera

dimarts, 6 de maig del 2008

Els darrers mesos la sequera que esta patint Catalunya, ha estat un dels temes principals de conversa. S’ ha discutit sobre les diferents alternatives proposades pel govern i per l’ oposició per pal·liar-la, sobre la falta i/o excés de solidaritat de les comarques envers Barcelona, sobre el mal estat d’ algunes infraestructures, i també de quan temps feia que no patíem una sequera com l’ actual.

Un tema que m’ ha cridat l’ atenció, es que molta de la gent amb qui he parlat d’ aquest tema, han pres petites iniciatives per reduir el seu consum d’aigua. Han començat a recollir amb una galleda l’ aigua freda que surt de la dutxa abans de que s’ escalfi, estan mes al cas a l’ hora de tancar l’ aixeta, o si pensen dos cops abans de tirar la cadena del water. En definitiva una colla de petites iniciatives que multiplicades per molts, segur que tenen un impacte en el consum.

No recordo qui, deia fa uns dies que els ciutadans estan fent els deures, i que qui va endarrerit son els politics. Estic d’ acord amb aquesta afirmació. Penso que a part de noves infraestructures sens dubte necessàries, cal continuar potenciant la vesant del estalvi i de la reutilització de l’ aigua, per exemple fent noves campanyes per la reutilització d’ aigües grises i de pluja, i si cal subvencionant aquest tipus d’ instal·lacions.