Actes celebrats i no celebrats el Novembre a Calldetenes.

dimarts, 25 de novembre del 2008


Segons la noticia apareguda a Osona.com, varen ser mes de 4.000 els assistents a les diferents representacions del festival de titelles de Calldetenes, al llarg de les sis jornades que ha durat el festival, on s’ han fet dues sessions cada diumenge, per tal de que hi pugues assistir tothom i ningú es quedes sense entrada com va passar l’ any passat. Felicitats als organitzadors per la seva tasca.

Aquest cap de setmana també s’ anunciava a Osona.com, la representació de l’ obre de teatre “Germanes “, pel proper diumenge dia 30 de Novembre a les 18 hores, al Auditori-teatre de Calldetenes. Aquesta obra ha rebut el “premi butaca” al millor muntatge teatral de la temporada.

Al llarg de la setmana passada es va celebrar un any mes la setmana de la Ciència, al mateix temps que es celebrava a moltes localitats de Catalunya. Un cop mes cal felicitar també a en Pere Tremolosa i a tots els que col.laboren amb ell, pel l’ esforç que representa organitzat any darrera any tot aquest conjunt d’ actes.

Aquesta setmana es celebra per primera vegada la setmana de la reducció de residus a Catalunya, un projecte pilot a nivell europeu, per fomentar la reducció dels residus generats, amb l’ objectiu reduir el 1,64 Kg per persona i dia generats actualment, fins a 1,5 Kg per persona/dia l' any 2012. Es celebren un important numero d’ actes a tot Catalunya, segons es pot veure a l‘ agenda d’ activitats, i en aquest cas Calldetenes no hi participa.

També estan en marxa diferents plans d’ estalvi energètic, com poden ser el dirigit al comerços d’ Osona per reduir un 15% la seva despesa energètica, o el de renovació d’ electrodomèstics promogut per la Generalitat, amb subvencions fins el 31 de desembre per l' adquisició d' aparells mes eficients des de un punt de vista de consum energètic, amb l' objectiu de que els compradors tinguin present aquest aspecte, en el moment de la compra.

Crec que des de l’ ajuntament es tindria que participar sempre que fos possible, o com a mínim ajudar difondre aquest tipus de campanyes, per tal de que assoleixin com a mínim la mateixa difusió d' altres actes i campanyes.