Alguns comentaris sobre l’ Espiga

dilluns, 4 de maig del 2009


Avui he rebut l’ Espiga del mes d’ abril de 2009, el nº 171 de la seva llarga historia. Com sempre l’ he llegida amb atenció ja que tracta de temes del poble, escrits per gent del poble, i de la que penso que seria fantàstica una edició digital, fent servir les noves tecnologies. Seria un projecte interessant i participatiu, encara que fos en forma d' un senzill “bloc”, i amb la que molts escrits com per exemple el que fa referència al darrer ple i a les tensions viscudes, guanyarien en immediatesa.

La portada i l’ editorial de la revista, parlen del Auditori-teatre com a centre cultural de la comarca. No tinc cap dubte que juntament amb el Cirvianum de Torelló, aquest darrer amb una llarga trajectòria, son els dos referents culturals a Osona. Les obres representades en pocs mesos, amb una asistencia de públic força important tal com explica l’ Espiga, fa que sigui de justícia reconeixa que disposem d’ un servei excel·lent que cal aprofitar. Segurament encara hi ha al poble reticents a assitiar-hi per motius politics, tal com es denunciava en el fòrum dels pobles, però al meu entendre es difícil que s’ en pugui donar la culpa a la programació o a una gestió deficient dels actes. La mostra de teatre de grups amateurs de la comarca, es un excel·lent complement a les obres i actuacions més mediàtiques que s’ han representat, i que cal fer el possible per tal de que es vagi consolidant.

Un escrit de la revista que m’ ha cridat l’ atenció, ha estat l’ excel·lent explicació d’ en Josep Maria Albó sobre “La silvicultura aplicada a un tram de la ruta dels molins”. M’ ha semblat molt didàctica i sobretot convincent, sobre el que es la gestió de les masses forestals en general i del nostre municipi en particular, i un excel·lent punt i final a qualsevol debat sobre la bondat de la tallada d’ arbres a la ruta del molins i la seva replantació.

L’ escrit de la Montse Batalla sobre la mala conducció d’ alguns xofers de la "línia d' autobusos de Vic”, el comparteixo ja que a casa també l’ hem patida, i crec que caldria prendre alguna mesura per part del ajuntament, per canviar aquesta manera de fer d’ alguns conductors, igual que caldria prendre-la amb els conductors particulars que fan cas omís de la línia continua de la carretera de Vic a Calldetenes, i segueixen girant sense respectar la senyalització, posant en perill a la resta de conductors, tal com denunciava en un escrit el passat mes de juny.