Noticies del cap de setmana.

dilluns, 25 de maig del 2009


En el 9 Nou d’ avui dilluns, es publiquen dues noticies que fan referència a Calldetenes. La primera noticia parla de la convocatòria d’ una manifestació per reclamar la variant, i la segona de l’ elecció del “osonenc del any” a l’ Auditori-teatre de Calldetenes.

Em resulta sorprenent que una convocatòria a manifestar-se a favor de la construcció de la variant, un projecte que fa anys que dura i amb el que amb tota seguretat la gran majoria de calldetenecs estem d’ acord, tingui tant poc poder de convocatòria que fins i tot s’ hagi de suspendre. Es probable que una poca difusió de la mateixa, tal com comenta el 9 Nou que han reconegut els promotors, juntament amb el convenciment de que les coses segueixen el seu curs, tal com va explicar l’ alcalde en el penúltim ple, expliquin el resultat obtingut. Un tercer factor que pot haver-hi influït es el convenciment dels veïns, de les dificultats de la Generalitat, dels ajuntaments en general i del nostre en particular, per finançar qualsevol projecte . El diari “El Pais” publica avui dilluns, un article on novament es posa de manifest la greu situació financera dels ajuntaments, situació en la que estan d’ acord els alcaldes de tots els partits. Ara que l’ ajuntament disposarà del projecte definitiu, veurem si les coses evolucionen millor, i per fi podem veure el final d’ aquest projecte iniciat fa tants anys.

La segona noticia parla de que l’ Auditori-teatre de Calldetenes, ha estat la seu escollida per l’ elecció del “osonenc del any”, una elecció que tindrà lloc demà dia 26 de maig, segons es pot llegir a les darreres pàgines del 9 Nou. Entenc que aquest acte representa una nova empenta per tal de que la comarca conegui aquesta instal·lació, i per tant un pas endavant en la potenciació del seu ús, per part de diferents entitats i col·lectius d’ Osona, que cal que es tradueixi en un benefici pel nostre municipi.