Ple ordinari del 29 de juny de 2009

dimarts, 30 de juny del 2009


Amb la presencia de 22 veïns de públic, un fet per mi extraordinari, es va celebrar ahir el ple ordinari del segon trimestre del 2009. Aquesta presencia de públic més voluminosa del habitual, demostra que quan els grups municipals (i els veïns) volen, l’ assistència als plens pot arribar a ser important i representativa, y que si no ho es habitualment es perquè probablement no si dedica cap esforç per aconseguir-ho.

En el debat per l’ aprovació de les actes dels plens anteriors, varen sorgir discrepàncies sobre el que s’ havia dit en cada ple, discrepàncies que es van resoldre de manera satisfactòria per tothom. Aquest fet avala la conveniència de retransmetre en directe i gravar en vídeo els plens de tots els ajuntaments, tal com he reclamat en aquest bloc en algunes ocasions, i s’ ha fet alguna vegada tal com es pot veure seguint aquest enllaç.

Les moltes resolucions sobre les que l’ alcalde va donar comptes, van portar a un seguit de picabaralles dels temes mes calents, com el recent tema dels avals del Torrental, o el tancament de comptes del 2008 i el seguiment del pressupost del 2009, sobre el que l’ alcalde va demanar que s’ esperi al seu tancament per parlar de les desviacions i per criticar-ne el resultat.

La resta de temes es varen aprovar sense massa polèmica, fins i tot les diferents mocions presentades, en suport al manteniment del batxillerat nocturn a Vic, per demanar la ràpida tramitació de la llei per dotar a Catalunya de la capacitat de convocar referèndums, per demanar el Nobel 2010 per la Fundació Vicenç Ferrer, i la que ens afecta mes directament com municipi, reivindicant una millora clara del finançament dels ajuntaments, aprovada també per unanimitat, en un clar reconeixement per part de tots del mal tracte financer que reben els ajuntaments del nostre país.

Desprès del torn de preguntes dels regidors de l’ oposició, durant el qual es va debatre sobre el mal estat del edifici de “Productos” i la necessitat urgent d’ actuar-hi, en la que tots els grups i fins i tot el públic assistent varen estar-hi d’ acord, es va donar la paraula als veïns presents tal com es fa sempre en els plens ordinaris.

Un dels veïns assistents va demanar a tots els grups municipals, que per una vegada i vistes les dificultats en les que es troba el nostre ajuntament, tots els grups fessin un esforç per arribar a un consens per mirar de resoldre de la manera mes rapida i eficaç possible, un seguit de temes en els que majoritàriament s’ esta d’ acord que cal resoldre, i que amb la col·laboració de tots i un mínim de confiança entre ells, es podrien resoldre o si més no encarrilar. Els representants dels grups municipals i els veïns presents, es van mostrar d’ acord en la necessitat d’ intentar-ho, faltarà veure un cop passats uns dies, fins a on som capaços d’ arribar.