El fet de que fa un parell de dies m' arribes el càrrec del rebut del IBI, m’ ha recordat que l’ anterior comparativa sobre aquest impost del passat mes de Novembre, la vaig fer amb dades del 2007 al no estar disponibles les del 2008, i també m’ ha recordat la meva intenció de fer-ho amb dades del 2008 i successius a mesura que El Cadastre les vagi publicant, per intentar objectivar tant com sigui possible, l’ evolució del impost mes costos i controvertit que ens toca pagar.
Si mirem el quadre que il·lustra aquest post, veurem que respecte el 2007 l’ import total recaptat per aquest impost, a Folgueroles va augmentar un 29,84%, a Sant Julià de Vilatorta un 6,18%, a Santa Eugènia de Berga un 11,34%, i a Calldetenes un 8,11%, confirmant-se el que deia en el meu escrit, del fort increment de recaptació a Folgueroles, com a conseqüència de la revisió cadastral.
Si mirem l’ import mig del rebut, per mi una dada força raonable per fer comparacions, ens trobem que a Folgueroles va augmentar un 28,21%, a Sant Julià de Vilatorta un 4,83%, a Santa Eugènia de Berga un 6,02%, i a Calldetenes va ser l’ únic municipi dels quatre que va baixar exactament un 1,11 %. Entenc que aquesta es una foto correcta de la situació del 2008, agrairé que si algú detecta algun error m’ ho faci saber, que sense cap mena de dubte canviarà quan es publiquin les dades del 2009, amb el canvi de coeficients aplicats a Calldetenes. Deixo de banda valorar l’ impost sobre les finques rústiques, pel poc impacte que tenen en l’ import recaptat.
Celebro que el butlletí de ERC “el ressò” que ens acaben de repartir, dediqui un article a tractar del impost del IBI, i que coincideixin amb el meu escrit del passat dia 28 de febrer, a l’ hora de valorar quin ha estat l’ increment d’ aquest impost els darrers vuit anys, i en la poca consistència d’ algunes afirmacions que es fan, parlant de temes que ens afecten d’ una manera notable. Crec sincerament en la conveniencia d' objectivar al màxim les dades, sobretot a l' hora de tractar temes que com aquest tenen un fort impacte sobre les butxaques dels veins.
El passat 10 d’ abril publicava un escrit on parlava de les dificultats de finançament dels ajuntaments, a partir d’ una noticia publicada al 9 Nou, i el 20 del mateix mes publicava un altre escrit, comentant la noticia de “El Periódico” dels ajuts als ajuntaments aprovats pel govern espanyol. L’ escrit del butlletí de ERC, on es fa una comparativa a nivell europeu, crec que complementa les altres dues noticies, i mostra quina es la situació espanyola en aquest tema del finançament municipal.
Finalment penso que tot plegat posa de manifest, la necessitat de fer servir les noves tecnologies per comunicar les opinions. Crec que hagués estat mes profitós, publicar opinions sobre l’ IBI i altres impostos, abans de l’ aprovació del pressupost del 2009, aprofitant el moment en que es debatia aquest tema. Sense cap mena de dubte amb l' ús de les noves tecnologies s' hauria assolit. Per tant penso que aquesta opinió arriba una mica tard, encara que com se sol dir, “val mes tard que mai”.
L’ impost sobre els bens immobles – IBI (2)
dijous, 4 de juny del 2009
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
2 comentaris:
Potser els de la Plana haureu de pujar a l'altiplà per veure que és una autèntica clavada en matèria d'IBI.
A Moià van fer la revisió el 2007 amb efectes per al 2008. Doncs bé, el 2008 va puja runa mitjana d'un 15 % però el 2009, Moià el poble més endeutat de Catalunya 'per càpita' i amb gran diferència, comença un pla de Sanejament aplica el coeficient màxim 1,1 %. Resultat: increments mitjans d'un 82 %, increments mínims d'un 50 %, increments màxims (aquests val més no mirar-los, poden duplicar i en algun cas triplicar la quota de l'any anterior.
Si voleu saber a moguda que estem fent aneu a : www.moiadiuprou.blogspot.com
Primer que res gràcies per la vostre aportació.
Deuen haver-hi molts moianesos emprenyats amb el govern municipal, segons es dedueix dels escrits penjats al bloc.
A Calldetenes amb un govern de ERC també estem immersos en un pla de sanejament, degut a que segons l’ estadística publicada pel 9 Nou, som el divuitè municipi mes endeutat dels setanta de les comarques d’ Osona i el Ripollès.
Al llarg de la legislatura, hem tingut forces moments de tensió (Mercat dels diumenges, el Torrental , canvis de secretari etc..) , sobre els que segurament has pogut llegir coses a la premsa, i que em temo que ja no ens deixaran fins el final de la legislatura. De fet la campanya electoral ja va ser molt moguda.
Quan faci una nova comparativa del IBI amb dades del 2009, afegiré Moià com a referència.
Publica un comentari a l'entrada