El ple ordinari del 28 de desembre de 2009.

dimarts, 29 de desembre del 2009


Amb l‘ absència de dos regidors de PeM i la presència de 10 persones de públic, es va celebrar ahir el darrer ple ordinari del any. Un ple que en la meva opinió va resultar de poc interès i fins i tot avorrit en la majoria de punts.

Un cop aprovades les actes dels plens anteriors va haver-hi un llarg, encara que segurament necessari, repàs de factures relacionades amb els decrets de l’ alcaldia dels que calia informar al ple. Probablement cap dels assistents en teníem el més mínim coneixement ni interès. Seguidament va haver-hi un llarg debat sobre els preus dels tiquets del autobús a Vic, motivat pel fet de que no totes les botigues del poble els venen al mateix preu, fet que em resulta força sorprenent.

Tot seguit es varen aprovar algunes modificacions en les ordenances fiscals del 2010, el padró municipal va quedar fixat 2.391 habitants, i es va nomenar formalment al jutge de Pau.

Es varen votar les dues propostes del FEIL, que en aquesta ocasió pretenen aprofitar els recursos destinats a Calldetenes, en una millora de la gestió energètica municipal. La primera proposta del pla consisteix em posar plaques solars a una part de la teulada del pavelló, el pressupost no dona per cobrir-lo tot, amb l’ objectiu de obtindre uns ingressos per l’ energia generada. El segon es continuar amb la política iniciada recentment, de instal•lar il•luminació amb tecnologia LED als carrers Sta. Eugenia i Països Catalans, amb el objectiu de reduir la despesa elèctrica municipal.

En el apartat de precs i preguntes, es va demanar pel mal funcionament de la recollida de les deixalles el dia de Nadal, per la deficient neteja d’ alguns carrers, i per les fallades en la il•luminació de l’ avinguda Pau Casals i de les pistes de tenis. Es va reclamar que es fes alguna cosa per incidir en el poc civisme d’ alguns amos de gossos de zones poc cèntriques, que s’ arreglessin les voreres del carrer Montseny i els marges de la recentment urbanitzada zona del Pujol. L’ equip de govern es va comprometre a fer algunes accions per millorar fins on sigui possible totes aquestes deficiències.

Es va preguntar per la situació de les obres de millora de la seguretat del SES, i la resposta del equip de govern va ser que estaran acabades en el moment en que es torni a iniciar el curs desprès de festes. Finalment es va preguntar per la variant, i l’ alcalde va informar que hi ha el compromís de que les obres estiguin definitivament adjudicades, i per tant es puguin començar a executar abans del mes de juliol del 2010.

Es va felicitar novament a la comissió Calldetenes Decideix pels resultats assolits en la consulta del 13D, renovant la felicitació que l’ alcalde ja havia fet per escrit fa uns dies. Seguidament es va donar el torn de paraula al públic, torn que va ser aprofitat pels representats de “La Pera”, per demanar alguns aclariments sobre el pagament per l’ ús de les instal•lacions municipals, transmetent que es sentien discriminats respecte a altres entitats del poble.

A continuació es va donar el ple per acabat, sense que es fes cap referència al tema de les destrosses que han patit alguns jardins particulars en la seva decoració nadalenca, destrosses que ha estat motiu de conversa força habitual aquests dies de Nadal, i que resulten preocupants sobretot quan amb actes similars, s’ han malmès recentment alguns bens municipals.


Nota: La imatge de la sala de plens que il•lustra aquest escrit, ha esta descarregada de la web municipal.

8 comentaris:

Sergi Tarrés i Sales ha dit...

Tens raó Joan! calia que es parlés, ni que fos per cridar l'atenció a qui cal cridar-li, del tema de les destrosses! Pel que fa al resum que has fet crec que tens bastanta rao en el que has dit de que va ser prou avorrit llevat dels comentaris dels precs i preguntes on es va posar en dubte el sentiment independentista del president parlament només per haver volgut no fer cap acte il.legal.

JPP ha dit...

Sergi ,

Gràcies pel teu comentari.

Podríem passar hores debatent tots els punts de consens i de discrepància que s’ han generat al voltant del 13D. Efectivament a continuació de la felicitació a la Comissió Calldetenes Decideix pels resultats del 13D per part del regidor d' urbanisme, es varen produir dues afirmacions relacionades amb el referèndum. En la primera es va dir que el referèndum es tenia que haver celebrat al ajuntament en lloc del Casal de la Plaça Vella, i que va ser contestada pel que ha estat portaveu de Calldetenes Decideix, afirmant que quan es va saber que aquesta possibilitat era legal, tot el procés ja estava engegat i no tenia cap sentit plantejar el canvi. La segona va ser la que tu descrius perfectament en la teva aportació.

Portaveu CiU Calldetenes ha dit...

Entenc que des de fora semblés un ple "de poc interès i fins i tot avorrit en la majoria dels punts", encara que (des de dins) penso que va ser un ple útil i prou interessant. Es varen parlar de serveis i gestions que no acaben d'anar bé, i en alguns casos varen sortir propostes i millores. És important pel bon funcionament de Calldetenes que hi hagi plens així.

Els plens, com moltes coses de la vida, poden ser més o menys animats, divertits, etc però a vegades s'avança més (en el sentit de polir aspectes i millorar serveis del poble) en plens com el del passat dilluns que no pas en altres plens més mogudets que per l'emoció i els nervis és més difícil treure'n conclusions.

Salutacions i bona entrada d'any.

JPP ha dit...

Gràcies Marc per tornar escriure al bloc desprès de tant temps.

Vagi per endavant que el meu comentari no vol ser cap critica a ningú, i que segurament tots dos tenim raó ja que ho mirem de punts de vista diferents.

Espero que entenguis que per un assistent del públic com es el meu cas, el debat sobre l’ esmena d’ una acta anterior, tot el repàs de factures, el debat sobre el preu dels bitllets del bus, la repetició en el torn de preguntes de temes que semblen eterns, que ningú expliques quines opcions es varen presentar al FEIN en la reunions prèvies i perquè s’ en voten unes de determinades, i que no tractin temes recents i greus com son les destrosses a jardins privats i bens municipals, faci que a mi em resultes un ple una mica pobre, repetitiu i avorrit. Naturalment no deixa de ser una opinió.

T’ asseguro que jo no busco plens divertits, només espero que els pugui entendre i veure que s’ avança. Tens raó quan insinues que hi ha hagut plens molt més moguts, en els que s’ ha avançat menys, i sincerament celebro que tu en sortissis satisfet.

Estic segur que el proper ple, en el que suposo que hi haurà l’ aprovació definitiva del pressupost del 2010, un cop esgotat el període d’ exposició pública i s’ hagin recollit totes les esmenes, serà molt més interessant.

Portaveu CiU Calldetenes ha dit...

Si em permets Joan, afegeixo un petit aclariment al respecte en relació al teu últim paràgraf.

Al suposar que en el proper ple hi haurà l'aprovació definitiva del Pressupost 2010 estàs donant per segur moltes coses.

El procediment és el següent. Al BOP del 16 de desembre es va publicar l'anunci d'aprovació inicial del pressupost 2010 per a l'Ajuntament de Calldetenes i es dóna un termini de 15 dies per presentar al·legacions. Cas que no n'hi hagin el pressupost queda automàticament aprovat, sense passar per ple. O sigui que ara mateix no és tan clar que en el proper ple poguem gaudir de debats interessants sobre el pressupost.

He trobat interessant explicar una mica el procediment administratiu ja que a vegades és una mica confús.

JPP ha dit...

Marc,

En primer lloc agraeixo el teu aclariment, ja que com saps sempre he reivindicat que es bo feu pedagogia del funcionament municipal, per tal de que ens sigui més fàcil entendre el perquè de determinades actuacions.

Personalment conec el procediment que es segueix en l’ aprovació del pressupost , però desconeixia la data en que es va publicar l’ aprovació inicial en el BOP, i desconec si s’ han presentat o no al•legacions o si s’ en presentaran.

Si tornes a llegir el meu darrer paràgraf, veuràs que diu “suposo” , i ho diu precisament per aquestes raons, i perquè he suposat que desprès del vot contrari dels grups de l’ oposició en la aprovació inicial, em semblava raonable que s’ en presentessin.

Sergi Tarrés i Sales ha dit...

Una vegada més coincideixo amb tu Joan pel que fa al tedi del ple des del punt de vista del públic. Si bé no dic pas que no sigui necessari que, de tan en tan, hi hagi plens així. Per altra banda, i donat que en Marc llegeix assiduament el bloc veig que no ha fet cap comentari sobre el tema dels actes de bandalisme que s'han dut a terme al poble aquests dies i m'agradaria saber-ne la opinió!

Bé, bona entrada d'any a tothom!

Portaveu CiU Calldetenes ha dit...

Sergi, per la meva banda respondre't que de moment no tinc prou informació com per tenir una opinió ben formada sobre els actes de vandalisme a Calldetenes. Només me n'ha arribat algun comentari aïllat i m'ha semblat un fet molt puntual i lògicament censurable.

De totes maneres gràcies per a parlar-ne i fer-ho saber. Hauria estat important que en el darrer ple, aprofitant que era ordinari i es donava la paraula al públic (que això només passa una vegada cada 3 mesos) haguessis demanat sobre aquest tema i entre tots hauríem valorat la gravetat del problema i la necessitat d'introduir alguna solució.

Salutacions i bon any.