El resultat del referèndum del 13D a Calldetenes

dilluns, 14 de desembre del 2009


Calldetenes a assolit en el referèndum del 13D l’ objectiu fixat de superar el 50 % de participació assolint un 51,2%, un resultat que personalment considero molt meritori. Si només consideréssim els electors que voten en les eleccions oficials, el percentatge probablement pujaria 6 o 7 punts com s’ ha pogut veure en els resultats de Vic.

Es bo que tots els calldetenencs ens felicitem del resultat d’ aquesta jornada, tant per el nivell de participació assolit, com pel ambient festiu que va haver-hi tot el dia a la plaça vella, on a part de dipositar el vot es va poder gaudir dels actes organitzats per la Comissió Calldetenes Decideix.

Cal remarcar que tant a Calldetenes com a nivell de tot Osona i de tots els municipis que feien el referèndum, només han votat els partidaris del “si”, i que hi ha un número de ciutadans molt significatiu, que segurament haurien votat "si" i no ho han fet perquè han considerat que al tractar-se d’ un referèndum no vinculant, no valia la pena fer-ho. Per tant crec que la participació general també cal considerar-la com a molt bona.

Cal tenir present l’ actitud de partits com el PSC o el PP, que no solament no han fet campanya perquè la gent participes i anés a votar, sinó que fins i tot sovint han procurat desprestigiar tot el procés. El mateix es pot dir de mitjans de comunicació com TV3 i una part important de la premsa escrita, que han passat de puntetes en tot el que feia referècia a aquest esdeveniment, entre altres coses pel fet de que el referèndum no s' ha celebrat en les capitals de província.

Per últim adjunto un enllaç a una noticia d’ aquest mati, on el coordinador d’ Osona Decideix el sr Lopez Tena, diferenciava el resultats obtingut a Osona respecta a la resta de municipis on hi ha hagut referèndum. També es desmarcava dels que de cop i volta han manifestat voler organitzar un referèndum vinculant a tot el país pel 25 d’ abril promovent una ILP, argumentant la manca de temps per fer-ho d’ una manera adequada i amb possibilitats d’ èxit. Adjunto també l’ enllaç a la pàgina de la emissora RAC1, on es poden escoltar les opinions de diferents protagonistes. Les discrepàncies que existeixen entre els diferents coordinadors de les convocatòries, es evident que no ajudaran en absolut al èxit de les mateixes.