Eines web 2.0 - Els arxius amb extensió ".pdf."

dilluns, 7 de juny del 2010


Parlar d' arxius .PDF o dels programes que els creen, no es parlar pròpiament d' eines 2.0, però si ho faig es perquè son molts els serveis web 2.0 que gestionen aquesta mena arxius, i poden tenir molta utilitat les eines que ens permeten crear-los. Els .PDF son un tipus d' arxiu que per les seves propietats, amb el temps s' ha convertit en un standard en la publicació i el intercanvi d' informació.


En ocasions resulta imprescindible obtenir aquest tipus d' arxius, i per fer-ho existeixen molts programes gratuïts, que de manera senzilla ens donen aquesta funcionalitat. Els més habituals, son programes que un cop instal•lats en el nostre ordinador, es comporten com si disposéssim d' una impressora més. Quan volem obtenir un arxiu ".pdf", només cal donar des de l' aplicació que estiguem treballant, una ordre d' imprimir el document per aquesta impressora virtual, i donar un nom al arxiu .pdf que resulta d' aquesta operació. Podeu trobar molts d' aquest programes en aquest enllaç a la web de Softonic.

Catàlegs de productes, revistes, estudis i tota mena de documentació, es poden guardar en aquest format que ens facilita la seva distribució per Internet. Per il•lustrar-ho adjunto un enllaç a un arxiu .pdf, obtingut a partir de la pàgina principal de la web del ajuntament.