Eines web 2.0 - Presentacions digitals (Slideshare).

dijous, 10 de juny del 2010


Un servei 2.0 molt similar als Issuu que comentava fa uns dies, i que tot i portar alguns anys en funcionament crec que no es excessivament conegut, es l' anomenat "Slideshare". Es tracta d' un servei pensat per compartir a la xarxa tota mena de presentacions.

Les principals diferencies amb Issuu, son que aquest servei permet pujar a la xarxa no únicament arxius en format .pdf, sinó que també permet altres tipus d' arxius (word, excel, Powerpoints etc..), i que quan si accedeix els mostra en forma de "presentació", en lloc del format revista.

La possibilitat d' enganxar les presentacions a una web o a un bloc, d' enviar-les per correu electrònic, de compartir-les a la majoria de xarxes socials com Facebook o Twiter, son altres característiques d' aquest servei. També permet pujar vídeos de fins a 500 mb. i administrar si volem que les presentacions puguin ser descarregades pels que ens visiten.

Per provar aquest servei, desprès de crear el compte per poder accedir-hi,  he pujat un arxiu .pdf amb fotografies de l' estrena de "Penombres" de l' Espardenya Teatre, i posteriorment l' he compartit al Facebook sense cap mena inconvenient.

En la mateixa web de Slideshare, podem trobar molts exemples de la seva utilitat. Entitats com l'Escolia de Montserrat, algunes escoles com les de Gurb, també botigues de moda o algun petit quiosc, i ajuntaments com el de Taradell ja fa un parell d' anys, o el de Hospitalet més recentment per presentar el seu pressupost del 2010, s' han recolzat en aquest servei.