Eines 2.0 - 24Symbols (El Spotify dels llibres).

divendres, 5 de novembre del 2010

Segons he pogut llegit a "Banda Ancha", abans de finals de 2010 esta previst que un grup d' enginyers espanyols, posin en marxa un servei que permetrà la lectura de llibres per la xarxa, de manera idèntic a com ho fa Spotify a l' hora d' escoltar música.

La millor manera de saber en que consisteix aquest servei, es visitar la web dels seus promotors, on s' exposen fins a deu raons per utilitzar-lo, de les que em ressaltaré algunes:

1.- Aquest nou servei de lectura no permet la descàrrega de fitxers, i per tant els drets d' autor queden salvaguardats, i com que al mateix temps queden registrades quines son les obres més accedides, els editors poden disposar d' un indicador força objectiu, per la distribució del que es recapti per aquest concepte.

2.- Permetrà la lectura gratuïta de llibres, a canvi d' acceptar rebre propaganda al accedir al servei, exactament com ho fa Spotify, una propaganda que segons els promotors no serà intrusiva en la lectura. També esta previst un sistema de pagament que elimina la propaganda. Es podrà accedir a aquest servei, des de ordinadors, Smartphones, ipods, book-readers i tota mena d' artefactes que permeten l' accés a Internet.

3.- Una aportació important, es que permetrà accedir a llibres, dels que per la seva poca probabilitat de venda, es difícil que s' en facin noves reedicions, al mateix temps que es redueixen d' una manera dràstica els costos de distribució.

Tot i que penso que es tracta d' un servei excel•lent, crec no serà fàcil que pugui substituir als llibres de tota la vida, al menys a curt termini.