La Font d' en Titus torna a ser noticia

divendres, 19 de novembre del 2010

Son moltes les noticies que s' han publicat sobre el conflicte entre Calldetenes i Sant Julià en referencia a l' urbanització de la Font d' en Titus, jo mateix he opinat en diverses ocasions en aquest bloc sobre aquest tema, la darrera el mes de maig poc després de l' entrevista al alcalde de Sant Julia en el programa Angle Obert del Nou TV, entrevista en la que el sr. Rosell acceptava la mediació de la Generalitat, una mediació que també havia reclamat un parell de mesos abans, en una reunió amb el veïns de l' urbanització. Que la Generalitat fes de mediador, també va ser el resultat de les reunions que els dos ajuntament varen tenir el passat mes de març, amb el director general de d' Administració local, el senyor Carles Bassaganya.

Des del mes de maig no hi ha hagut cap noticia que indiques com evolucionava l' informe tècnic que s' havia acordat, fins avui que segons podem llegir al 9 Nou, la Generalitat va confeccionar un informe amb les dades aportades pels dos ajuntaments, en el que determinava que Sant Julià té que pagar 652.695€ a Calldetenes. Aquest informe acceptat per l' equip de govern de Calldetenes, no ho ha estat per l' alcalde de Sant Julià. Davant aquest fet, el director general de l' administració local ha enviat un nou informe als dos ajuntament, per deixar constància de les tasques que el seu departament ha portat a terme.

Si ara es disposa del informe tècnic que tant s' havia reclamat, avaluant la compensació que tindria que rebre el nostre ajuntament pels serveis prestats durant els anys en que la Font d' en Titus encara pertanyia al terme de Calldetenes, caldria esperar que tots els grups politics de Calldetenes,  fessin pinya i demanessin que es respectés el que s' havia acordat, defensant tots en bloc els interessos del nostre municipi. Les darreres aportacions del representant de CiU a la seva pàgina web parlant d' aquest tema, a mi em fan pensar que no serà així, i que s' aprofitarà qualsevol escletxa per continuar amb els enfrontaments.

També en referència a aquest tema de l' urbanització de la Font d' en Titus, dir que en el ple extraordinari d' ahir es va aprovar per unanimitat reclamar a Hisenda, els 512.964€ corresponents a les contribucions cobrades per Sant Julià entre el 1.998 i el 2006, i que ja fa un any la justícia va determinar, que a qui corresponia cobrar-les era a Calldetenes.