100 dies del nou ajuntament

dimecres, 29 d’agost del 2007


El dia 4 de setembre, farà cent dies de les eleccions, i per tant s’ acaba l’ anomenat “període de gracia” o “de cortesia” que cal donar als que han sortit elegits.
Les eleccions havien generat expectatives de canvi , en la manera de fer dels components del ajuntament, jo de moment no he notat cap canvi. Podria pensar que es degut al estiu i a les vacances, m’ agradaria creure que es així, però en realitat passa el mateix cada vegada, des de fa un munt d’ anys.
Les darreres setmanes abans de les eleccions, els que es presenten fan moltes promeses, demanen molta participació i prometen molta informació i transparència. Els votants també estem exaltats (les municipals ens toquen de prop), i opinem d tort i de través, i ens entossudim en creure que alguna cosa canviarà a millor.
Passats tres mesos i publicat un primer butlletí per part de tots els grups, veurem quan triga a sortir el segon i amb quin contingut, la rutina es torna a instal·lar al poble. Els que tenen un càrrec van fent sense agafar gaires compromisos, i els de l’ oposició sembla que es tinguin que limitar a portar la contraria en els plens. No vull dir que no es treballi, però si que no tinc ni idea del que s’ esta fent.
Fins i tot el fòrum de Calldetenes tant acalorat els dies previs a les eleccions a emmudit, i la PeT que tenia una activitat frenètica, sembla que ha quedat parada, desprès de comunicar que l’ajuntament no els havia convocat, per discutir el pla de recuperació del Torrental.
Em temo que tot seguirà així fins a les properes eleccions, que amb una mica de sort tot es tornarà a accelerar.
Amb aquest panorama, no m’ estranya que hi hagi gent que pregunti si es poden esborrar del cens, ja que no pensen tornar anar a votar.