L’ ús de “Calldetenes” com a nom de domini a la xarxa.

dimecres, 15 d’agost del 2007


Es freqüent que quan es vol reservar un nom de domini a internet, un dels primers que ens vingui el cap, sigui el nom del nostre poble. Aquest manera de procedir totalment legal a mi mai m’ ha semblat bé. Soc del parer que en principi aquest tipus de noms de domini (http://www.calldetenes.cat/ .info .net .com etc..,) en principi tindrien que estar reservades al ajuntament del municipi en qüestió, i que aquest decidís quin ús li dona. No trobo correcte que qualsevol col·lectiu o particular, pugui fer l’ ús que vulgui d’ aquests noms que en certa manera ens representen a tots.
Si tenim ganes de que surti el nom de “Calldetenes” en el nostre domini, penso que estaria millor fer servir per exemple, algun tipus de prefix davant del nom “Calldetenes”, i acabar-ho amb el .CAT que ens identifica a la xarxa com a país. Per exemple si parlem de Convergència i Unió de Calldetenes, trobaria mes escaient el nom de “ciucalldetenes.cat” que no pas “calldetenes.info”, ja que d’ aquesta manera es representa mes clarament de quin col·lectiu es tracta i potenciem l’ ús del .CAT a la xarxa.
De totes maneres si continua la moda, tens ganes de reservar un domini, i et dius per exemple Francesc Ribalta, podries mirar d’ aconseguir el teu nom de domini a França, segur que et semblaria bonic “http://www.calldetenes.fr/” , per si de cas jo ja estic mirant de reservar-lo al Japó.

1 comentaris:

Anònim ha dit...

Vols dir que es un debat que te sentit ??