Calldetenes i la contaminació lumínica

dimarts, 4 de setembre del 2007


A la pàgina 23 de “El Periódico” del passat dilluns 3 de Setembre, va sortir la noticia de que nomes la meitat dels ajuntaments catalans, estaven complint la llei 2/2005 que obligava a tots els ajuntaments a tenir un pla per millorar el seu nivell de contaminació lumínica, abans del 31/12/2007. El càlcul es basava en les subvencions demandes. Adjunto el link per si algú hi te interès.
http://www.elperiodico.cat/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAT&idnoticia_PK=437946&idseccio_PK=1021

Aquesta noticia em va portar a fer-me un algunes preguntes:

1.- A quin dels grups pertany l’ ajuntament de Calldetenes ?. No se si ha fet el pla i la pregunta que em faig no te cap sentit, o es dels que el farà durant aquets quatre mesos que queden per arribar a la data límit que marca la llei. Si la fet, perquè no n’ informa ? , i si no la fet i demanat la corresponent subvenció, perquè no s’ en parla ?. Adjunto també el link a la normativa.

2.- En el butlletins dels grups politics de Calldetenes de fa unes setmanes, no es parlava específicament d’ aquest tema, en el del ajuntament tampoc. Em pregunto si pot ser un tema pels següents butlletins, i que a part d’ explicat la visió que cada grup pugui tenir, s’ expliqui l’ inversió que es creu que cal fer, que pot representar d’ estalvi en el consum, etc. etc.

3.- Per últim em preguntava, si serà motiu de picabaralla entre els diferent grups del ajuntament, o tenint en compte que s’ ha de fer per llei (repeteixo si no s’ ha fet), podria ser un d’ aquells punt on tots podrien anar a una, seguint l’ assessorament que segurament poden donar tècnics de la Generalitat?.