Proposta a tots els grups del ajuntament

dilluns, 1 d’octubre del 2007

L’ aportació feta avui al fòrum parlant dels plens, m’ha portat a exposar una reflexió que fa dies que em volta pel cap. Aquesta aportació i algunes d’ anteriors, demostren la poca cultura que tenim tots plegats del funcionament d’ un ajuntament. En general la gent tenim prou feina com per no anar investigant, i els que son al ajuntament i per tant cal suposar que coneixen el tema, tampoc fan res perquè en sapiguem.

El motiu del escrit es fer una proposta, aprofitant que ara hi ha tanta voluntat de transparència, i que tenim tants butlletins que ens porten a casa periòdicament. La proposta aniria dirigida a tots el grups politics municipals, i el que demanaria es que dediquin una part del seu butlletí, a explicar-nos d’ una manera planera el funcionament del ajuntament .

No crec que els costi gaire, fins i tot potser els ajuda a completar el butlletí, dedicar un petit espai a explicar que cal fer si es vol presentar una instancia, si s’accepten les enviades per Internet, quines obligacions i quins terminis te l’ ajuntament de contestar-les, que son els terminis d’ exposició dels projectes abans de la seva aprovació, on es fa aquesta exposició, que s’ ha de fer per consultar documentació municipal com poden ser actes i pressupostos, etc.......

Segur que ells que s’ han ficat voluntàriament al ajuntament per servir als veïns, coneixen molts mes casos que poden ser del nostre interès, i no els ha de costar gaire posar-ho al nostre abast.

1 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola,

Molt bona idea. Tot i que, a més dels butlletins, penso que la informació també podria ser a les webs (sobretot a la de l'Ajuntament), i posar-hi un enllaç des d'aquest blog (l'únic, que jo sàpiga, que toca temes calldetenencs). Amb tot, continuo sent força pessimista sobre la transparència d'aquest ajuntament, que es pensa posseïdor exclusiu de la veritat.