Que en penso del mercat.

dimarts, 16 d’octubre del 2007


Vagi per davant que com a concepte a mi m’ agrada que hi hagi mercat setmanal a Calldetenes, i que cap de les dues ubicacions provades fins ara m’ afecta directament, vull dir que no soc un veí molt proper a cap dels dos llocs. He tingut algun problema de circulació com tothom, però no pateixo els mateixos problemes d’ altres veïns que viuen al costat mateix del mercat. Dic això perquè segur que influeix en la meva opinió.

També penso que qualsevol activitat genera conflicte. A mi per exemple m’ emprenya molt que algunes matinades el camió de les escombraries em desperti pujant la pujada de casa. M’ agradaria mes que el maleït camió fes la seva recollida a les nou del mati quan soc a treballar, però segur que això no seria el millor per el poble. Per tant, soc del parer de que o no fem res, o si es vol el conflicte esta garantit.

També soc contrari a qualsevol referèndum per decidir el tema del mercat com algú apunta. Penso que esta bé que l’ ajuntament demani als firares la seva opinió mitjançant una enquesta, ja que son part afectada. La majoria son gent de fora, i segurament no hi altre remei si l’ ajuntament vol saber la seva opinió. Pel que fa a la gent de Calldetenes, tots tenim contacte amb els regidors, i segur que aquests deuen tenir el sentir general del poble, o al menys tindria que ser així, si com diuen el que volen es servir al poble.

Fa cinc mesos varem escollir una colla de persones perquè prenguessin decisions, i ara no crec que sigui bo fer un referèndum per ajudar-los a decidir, i de passada permetre que s’ escudin en una enquesta per justificar els problemes que pugui comportar la decisió. No em sembla bé portar qualsevol consulta a referèndum, a no ser que vulguem prendre les decisions de manera assembleària. Tenim dues alternatives i per mi el que cal es que l’ ajuntament decideixi. Ja han tingut temps mes que suficient per saber els pros i els contres, i si els vàrem triar es perquè preguin decisions que ens afecten a tots i ens justifiquin el perquè.

De les dues alternatives per mi la millor es la del polígon. Deixa lliure la plaça onze de Setembre per altres activitats, crec que els veïns afectats son un número menor, l’ espai es infinitament millor, i no hi ha cap problemàtica de distancies, vull dir que es força centric. Penso que respecte a l’ altre alternativa, tot son facilitats tant pels firaries com pels visitants i el poble en general. Per tant per mi la decisió es clara, i el que cal que faci l’ ajuntament, es millorar l’ ordenació del mercat i minimitzar els problemes que puguin afectar als veïns.
Cal redistribuir les parades de manera que els vianants puguin passar d’ una manera còmoda. La zona de la fruita la trobo perfecte, però alguns dels passadissos son massa estrets al haver-hi parades banda i banda, ja que les parades ocupen mes de que tenen assignat, i es fa difícil passar.
Per la majoria de veïns, suposo que el gran problema deuen ser els cotxes, i per tant cal delimitar perfectament les zones d’ aparcament, i si cal fer venir la grua per evitar tancar les sortides de vehicles dels garatges, fer-ho. Si hi ha problemes de lavabos posar-ne, de fet també servirien per quan es fan actes a la carpa, i si hi ha problemes de sorolls actuar per evitar-los o al menys reduir-los.

Com deia al començament, cap de les dues ubicacions m’ afecta directament, però per mi la decisió es clara, i qui l’ ha de prendre també.

1 comentaris:

Anònim ha dit...

Joan,tu ets un home de seny i a qui l'acalde i el seu "entorno", com diria en Cruyff, se l'escolten. A veure si els convences que la millor opció és la del polígon. Encara que per una vegada sigui reconèixer, ni que sigui explícitament, que hi havia un altre grup polític que tenia la raó. Jo vaig votar ERC i reconec que CiU apostava pel polígon per desgastar el govern, però mira, si és la millor opció, doncs reconeguem-ho tots i que es traslladi al polígon. Per cert, algú sap si el mercat aquest diumenge ja es torna a fer a la plaça?