L’ estat de comptes del ajuntament (2)

dissabte, 9 de febrer del 2008

A primers de novembre feia una aportació en aquest bloc, parlant del estat de comptes del ajuntament, comentant la manca d’ accions per millorar el mal estat de la “caixa dels calers”, i l’ incompliment amb la sindicatura de comptes en la presentació de resultats, cosa que a part de la mala imatge, en algun moment pot tenir conseqüències, si algú decideix seguir les recomanacions de la Sindicatura pel que fa a subvencions . Adjunto el link d’ aquell comentari.

http://unxicdetot-jpp.blogspot.com/2007/11/l-estat-de-comptes-del-ajuntament-1.html

Mes de tres mesos desprès la cosa continua igual (tampoc es que es esperés alguna altre cosa). Els comptes segueixen sense presentar-se, i els partits (tots) en el silenci mes absolut, sense fer la mes mínima proposta per reconduir aquesta situació. Es igual de preocupant si les propostes no es presenten per no tenir-ne, o per evitar que les executi aquest ajuntament, en els dos casos el perjudicat es el poble.

Suposo que l’ equip de govern deu tenir algun pla per reduir aquest dèficit, mitjançant alguna operació d’ envergadura, o potser espera que a curt termini podrà ingressar diners, en base al conflicte que es manté des de fa anys amb Sant Julià per “La Font d’ en Titus”. No voldria creure que desprès de tants anys, l’ alcalde pensi en deixar l’ ajuntament amb un “esvoranc” tant gran, just en el moment en que per ell ja no sigui manejable.

Per intentar aportar alguna cosa, proposaria al actual equip de govern, que facin un anàlisi acurat de la despesa, i analitzin quines partides es poden ajustar. L’ ideal seria fer-ho públic, i que qui vulgues pugues fer propostes de millora. En el tema dels ingressos es podria fer alguna cosa similar.

Una eina que sempre he cregut que era interessant en aquest i molts altres temes, es comparar-se amb altres que siguin similars. Si un ajuntament similar al nostre, gasta molt menys que nosaltres en telèfon, electricitat, o qualsevol altre despesa fixa o variable, es que alguna cosa fem malament, i en cas de no se així, la comparació farà que ens quedin clares les raons del perquè de la diferencia en cada despesa.