El nou servei d’ autobús Calldetenes - Vic.

divendres, 29 d’agost del 2008


En el ple extraordinari celebrat ahir 28 d’ agost, es va aprovar per unanimitat, signar un conveni amb Vic i Gurb perquè el servei d’ autobús de Vic arribi també a les dues poblacions. Crec recordar que l’ alcalde va parlar de que hi haurien 4 o 5 parades a Calldetenes, i que el preu fixat seria de 0,80€. Particularment penso que es una bona noticia pels veïns, que puguem disposar d’aquest nou servei.

A casa dos dels tres membres de la família que encara hi residim, son clars candidats a utilitzar aquest servei. La meva dona perquè fa anys que manifesta que si hi hagués un servei d’ aquest tipus que s’ ajusti al seu horari laboral, deixaria el cotxe i s’ estalviaria un grapat d’ inconvenients. El meu fill al estudiar a la Universitat, segur que tindrà fàcil el tema dels horaris i de les parades, i per tant també es un candidat clar. Pels veïns que es desplacen a Vic, sense estar subjectes a la rigidesa d’ uns horaris, segur que encara serà mes bona noticia.

La posada en marxa d’ aquest nou servei, es un clar exemple de que un ajuntament no es pot gestionar com una empresa privada. Al ser un servei deficitari , tots o la gran majoria dels transports públics ho son, una empresa privada mai hauria posat al abast dels veïns aquest servei. Penso que al menys en aquest cas, els tres grups municipals també comparteixen aquesta opinió, ja que varen votar a favor assumint el dèficit.

Felicito al equip de govern per posar en marxa aquest nou servei, a pesar de que no figurava en el seu programa electoral, i espero que s’ en surtin en la negociació amb Vic que varen anunciar, de que si el servei es prou utilitzat el dèficit a assumir sigui el mínim possible.

5 comentaris:

JOSEP COMAJOAN ha dit...

Sí, la clau de l'èxit del servei està en la freqüència de pas i en un preu raonable. Si és tal com em van dir a l'Ajuntament de Vic, passaran cada mitja hora. El servei actual d'en Comasòlivas passa a unes hores molt determinades que no s'adapten prou bé als horaris de la majoria. Moltes hores m'he trobat d'agafar l'autobús de les 9 del vespre i ser l'únic que baixa a Calldetenes. És més: era pràcticament l'únic home.

Pel que fa al preu, abans d'ahir, la Carme i els dos nens van voler anar a Vic en autobús. Els van cobrar 1,30 euros a cada un. O sigui, anar i tornar, la broma els va sortir per 7,80 euros. Ni que haguessin anat d'excursió a la platja!

Joan, felicitats pel bloc. El segueixo sempre i hi escric menys del que voldria.

JPP ha dit...

Josep,

Moltes gràcies per la teva aportació i per la teva felicitació.
Al ple d' ahir també vàren dir que passaria cada mitja hora. Si els horaris s' ajusten a les necessitats de la gent, crec que pot funcionar.

JPP ha dit...

Ampliació del post:

Faig extensiva la meva felicitació al ajuntament de Vic, l’ actor mes important de la posada en marxa d’ un servei , que no seria possible sense la seva flota d’ autobusos, demostrant una voluntat de sumar esforços, tal com el mateix alcalde de Vic va manifestar a la reunió.

Matisar que el meu comentari que fa referència a que els tres grups hagin assumit el dèficit, només pretén avalar el concepte que ja he defensat en altres ocasions, de que per mi un ajuntament i una empresa privada no tenen exactament el mateix model de gestió, encara que òbviament sempre hagi de ser transparent i ajustada a la llei. Tampoc vol justificar el dèficit actual del ajuntament, ni implicar a ningú en el mateix, com podria semblar si se li vol treure punta.

Reiterar la meva satisfacció per la posada en marxa d’ aquest servei, una satisfacció que probablement comparteixen molts calldetenencs.

Xevidom ha dit...

Se sap quan començarà a funcionar?

JPP ha dit...

Hola Xevi,
L’ intenció dels ajuntaments, es que el servei entri en funcionament el mes aviat possible. Si poden al començar les escoles, tot i que jo penso que serà una mica just.