L’ asfaltat de carrers (ple del 28 d’ agost)

diumenge, 31 d’agost del 2008


Seguint amb el ple extraordinari del dia 28 d' agost, bona part del mateix va girar entorn a la adjudicació de les obres per asfaltar els carrers Sta Eugenia i Països Catalans. L’ aprovació d’ aquest punt del ple, entenc que es una bona noticia pel poble i en especial pels veïns dels dos carrers, un cop hagin paït les contribucions especials que tindran que pagar. De totes maneres no es el fet en si el que em porta a penjar aquest post, sinó el procés de la votació.

Quan es varen tractar aquests dos punts del ordre del dia, el grup de CiU es va abstenir en les dues votacions, argumentant que si bé estaven d' acord en l’ asfaltat dels dos carrers, no estaven d' acord en l' empresa adjudicatària que havia guanyat el concurs. No hi ha res a dir sobre que es defensi aquesta postura ni cap d' altre, però a mi m' ha portat a fer-me la reflexió següent:

Pel poc que jo se sobre el procediment que segueixen els ajuntaments en l' adjudicació d' obres, tinc entès que es tracta d' un procediment molt tècnic, regulat per la Generalitat, i on la responsabilitat principal es del tècnic del ajuntament que aplica el procediment. Puc estar equivocat i potser algú pot ampliar l' informació i treure’m del meu error, fet que li agrairia sincerament; però si el que dic es cert, no estar d' acord amb l' empresa concessionària, vol dir que es dubte del procediment, i per tant el que caldria es exigir que es canvies, o que es dubte de l' aplicació del mateix, i per tant es tindria que especificar on està l' error, per tal de poder-ne exigir la correcció. Qualsevol altre actuació, en la meva opinió només embolica la troca.

Per altre banda, semblaria que les empreses implicades en el concurs, tinguin que fer un seguiment exhaustiu del resultat del mateix, i que en cas de trobar-hi irregularitats, deurien presentar la corresponent denuncia, ja que els afecta a la butxaca. Que es comportessin d’ una altre manera em sorprendria.