Que he trobat fins ara al Facebook.

dissabte, 24 de gener del 2009


En algunes de les darreres aportacions al bloc, he parlat sobre les meves apreciacions sobre els fòrums, els blocs i les xarxes socials, en especial del Facebook. En diferents blocs, s’ han produït intensos debats sobre aquestes eines, com per exemple el produït en el bloc d’ en Saül Gordillo, on parla de la posibilitat de que Facebook estigui “jubilant” als blocs, i on particularment coincideixo amb els comentaris que defensen que es tracta d’eines diferents i complementaries tal com deia en l’ aportació del al bloc UnXicdeTot el passat 10 de Desembre.

En aquest post voldria comentar el que he trobat en el Facebook, en aquestes poques setmanes d’ experiència amb aquesta eina, que no hi ha dubte facilita enormement la relació i el contacte via Internet entre coneguts.

La primera sorpresa gratificant, es que en poc temps la comunitat Calldetenes a arribat a mes de 70 inscrits, si voleu amb poca participació activa, però amb una clara mostra de voler identificar-se com a components d’ un col·lectiu, en aquest cas el col·lectiu de gent de Calldetenes. Estic segur que aquest col·lectiu continuarà creixent, com a mínim tant com augmentin els usuaris del Facebook..

El segon fet que m’ ha agradat, es la facilitat de publicar “esdeveniments” i la facilitat d’ arribar a tots components del grup i als amics Facebook que un tingui amb un click de ratolí, i la facilitat de comunicar la assistència o no assistència a cada un dels actes publicats.

El tercer fet positiu, es que aquesta comunicació permeti descobrir coses com el bloc d’ en Lluis Copete, que ens dona a tots als integrants la possibilitat de trobar un munt d’ informació sobre rutes comarcals i d’ altres territoris, que ha anat acumulant al llarg d’ un any i mig, o descobrir coses sobre el mon del còmic o assabentar-se que a Calldetenes hi ha gent interessada en el mon geganter. No hi ha dubte que es fàcil participar en el Facebook i que això ens ajuda a conèixer i ha posar en contacte gent interessada en els mateixos temes.

Encara que el Facebook ha sigut un pas endavant en la comunicació, crec que quan realment s’ en pot treure suc, es amb la participació activa de la gent, exposant les seves aficions en blocs o en el mateix Facebook , comentant o publicant esdeveniments, en definitiva anant mes enllà de penjar algunes fotos, deixar quatre missatges curts, o apuntar-se a grups mes o menys divertits i lúdics.