Reflexions desprès de la “tempesta”.

dimarts, 7 d’abril del 2009


L’ escrit d’ en Dani Dominguez al fòrum dels pobles de Osona.com, demanant que deixem de buscar tres peus el gat, i afirmant que al conjunt de blocs “UnXicdeTot” i tenen cabuda mes sensibilitats que en un fòrum “públic i anònim”, m’ han fet reflexionar i recordar algunes de les finalitats de “UnXicdeTot” , que he comentat en altres ocasions, i a les que darrerament he dedicat poc temps.

Com ha fòrum de debat he convidat a tothom a participar en el bloc. He convidat en especial als partits politics, per tal de que expliquin les coses que ens puguin interessar als veïns, i les raons que tenen per actuar com actuen. Aquesta invitació ha estat sempre totalment oberta i amb total autonomia sobre els seus escrits (sense cap control ni intervenció de ningú). Com ja he dit en altres ocasions, aquesta invitació només ha estat acceptada de manera tímida pel portaveu de CiU. Dic de manera tímida perquè la seva aportació, que en Marc sap que agraeixo, s’ ha limitat a respondre i completar alguna de les meves aportacions, sense encetar cap nou post, però demostrant clarament que el debat es possible d’ una manera honesta i sense cap mena d’ impertinència. La resta de partits han decidit no participar.

Hi han obertes diferents seccions del conjunt de blocs; art i artistes, literatura, còmics , ciència, fotografies i vídeos, gracies a que alguns veïns han acceptat intentar tirar-los endavant, quan disposen de temps o en tenen ganes. Al igual que el bloc d’ opinió, aquests blocs també son oberts a tothom que tingui ganes de participar-hi. Com he dit en alguna ocasió, segur que a Calldetenes hi ha molta gent que te coses a dir, i potser una de les coses que els frena es com començar, i això es el que el conjunt de blocs “UnXicdeTot” pretén resoldre.

També he dit en ocasions que no tinc cap inconvenient en crear noves seccions (l’ esforç es mínim) . De fet n’ hi han alguns de creats que s’ han quedat pel camí, i que estan a l’ espera de que algú s’ animi. Si algú vol fer-ho em te a la seva disposició.

Un altre objectiu de “UnXicdeTot” es fer xarxa amb blocs de gent de Calldetenes i/o relacionats amb Calldetenes. De moment estan enllaçats “A Corre Cuita” d’ en Josep Comajoan, el del “Equip de futbol de 2º regional” d’ en Marc Carbonell, “Ecosistema” i “Caixes niu” d’ en Gregori Cunill, “Mary And hold my hand” d’ en Lluis Copete, i finalment “Calldeart” d’ en Jordi Freixa. Si algú en coneix algun més estaria encantat d’ afegir-li junt amb els de “Osona Solidaria” o el d’ en “Carles Banús” entre d’ altres. No he enllaçat pagines web en general mes professionals, com pot ser la de “Xevidom” d’ en Xevi Domínguez, per no fer la llista interminable i perquè entenc que correspon al ajuntament aquest tipus de tasca promocional.

Finalment dir que l' objectiu principal del conjunt de blocs “UnXicdeTot” es la participació, procurant com molt bé diu en Dani que hi que càpiguen totes les sensibilitats, mirant d’ ajuntar-les per facilitar-ne el coneixement, sense centralitzar ni obligar a res. A “UnXicdeTot” i tenen cabuda tant el debat polític com la cultura, l’ esport , la fotografia o la natura, amb el nexe comú de ser o sentir-se de Calldetenes, i amb un total respecte per totes les sensibilitats i sobretot per les persones.

Afegitó:
Només afegir a la llista de blocs de Calldetenes “El Meu bloc” de l’ Arnau Comajoan, que amb 12 anys es el blocaire més jove de Calldetenes, al menys que jo conegui, i que havia oblidat al penjar el post.