La presentació de la auditoria dels comptes del 2010.

dijous, 19 de gener del 2012

Amb la presencia del diputat i president de l'Àrea d'Hisenda i Recursos Interns de la Diputació, el senyor Carles Rossinyol, va tenir lloc la presentació de l' auditoria dels comptes del 2010 del ajuntament de Calldetenes. Els números presentats no varen significar cap sorpresa, ja que havien estat avançats per CiU en el seu butlletí.

Es va confirmar que l' endeutament a curt termini es de 5,2 milions d' euros, molt allunyat dels menys de 400.000 euros presentats en el tancament del exercici per l' anterior equip de govern i defensats durant la campanya electoral. Les principals partides que motiven aquesta diferencia, son la no comptabilització de 3,1 milions d' euros en factures impagades, i els 1,4  milions d' euros de quotes de dubtós cobrament que es varen comptabilitzar com ingressos. L' endeutament a llarg termini es de 1,8 milions d' euros.  Cal dir també que en la auditoria no hi figura el deute de 700.000 euros del camp de gespa artificial formalitzat a nom del FC Calldetenes, però que compromet al ajuntament a fer-se'n càrrec.

L' alcalde, el regidor de hisenda i el portaveu de PeM varen fer una crida a la confiança, amb el convenciment de que amb el suport de la diputació i de la Generalitat i ajustant el cost dels serveis sense tancar-ne cap, s' aconseguirà donar la volta a la situació. Comparteixo totalment aquesta crida a la confiança, i estic segur que amb el temps aconseguirem reconduir la situació, però també crec que contràriament al que va apuntar el portaveu de PeM, cal que ens oblidem d' encetar nous projectes per més que estiguin en el programa electoral dels tres partits. Amb el pressupost del nostre ajuntament el deute es difícil de reconduir, i amb la situació en la que estan les institucions, la seva ajuda no podrà ser prou generosa com per encetar nous projectes per més compromisos electorals que hi hagin.

Els representants de la diputació varen parlar  de il·legalitats en la manera de portar els comptes, unes il·legalitats que dissortadament son força habituals en la gestió dels ajuntaments, i que en al nostre cas han significat amagar al veïns la realitat de la nostre situació econòmica. En altres països que un polític no digui la veritat, amagar més de tres milions en factures impagades  es no dir la veritat,  significa la seva renuncia a la representativitat pública, un costum gens implantat al nostre país i que cada vegada es fa més necessari implantar, com una mesura més per acabar amb la multitud d' escàndols que patim.

En base al que dic en el punt anterior, crec del tot necessari que en  Jaume Mas faci aquest servei a Calldetenes i per extensió al país, que assumeix totes les seves responsabilitats, i que alliberi els seus companys de grup municipal i de partit del pes de la seva gestió durant la darrera legislatura,  de manera que puguin fer una oposició digne i construir una nova alternativa de govern, i a ell s' el pugui recordar per les moltes coses ben fetes, crec sincerament que Calldetenes ho necessita.

2 comentaris:

Sergi Tarrés i Sales ha dit...

Benvolgut Joan,

crec que has fet una intervenció valenta, concisa i clara.

Deixa'm repetir, com ja sha publicat a algun mitjà que des de la Secció Local d'ERC farem una valoració de l'auditoria amb cert deteniment per tal de prendre'n una postura ben informada i no a "cop calent" com se sol dir.

En tot cas dir-te que l'escenari que sembla dibuixar-se és complicat i és responsabilitat de tots posar-nos a treballar (políticament o no) per tal de redreçar la situació. Fer-ho d'una forma transparent i ordenada i evitant repetir errors del passat.

Segur que en els propers dies tindrem ocasió d'anar-ne parlant.

Sergi

Santi ha dit...

Normalment, escric bastant ràpid en aquest apartat, però aquesta vegada he volgut pensar-hi molt abans de escriure.
Després de l’auditoria presentada el passat dimecres i dels reculls de premsa d’avui, voldria expressar la meva opinió...
Jo crec que no cal buscar culpabilitats al partit d’ERC o a altres partits. Per el que a mi respecte, tinc molt clara una cosa, tot i que sóc una persona molt propera a en Jaume Mas, crec que en aquests moments el poble de Calldetenes, ha d’estar per damunt de tots aquests escrits públics, el govern actual de moment ha demostrat que tenim un deute molt important degut a “la mala gestió” del govern d’aquests últims anys.
Per altre banda voldria un govern de tres partits i això tant sols és possible amb la dimissió dels regidors d’ERC, de l’equip anterior. Perquè amb l’auditoria presentada i amb la poca entesa amb el seu propi partit no ens va bé, el poble no hi guanya res. Jo voldria que ERC el qual i tenim 5 regidors, tinguessin regidories assignades, cosa que hem consta que el Sr. Alcalde estaria disposat a fer-ho i per tant i haurien 11 regidors treballant pel nostre poble i no tant sols 6, això ens afavoreix a tots.
De veritat, que de tot cor i hem sap molt de greu, però sempre he dit que m’agrada opinar el que penso i crec que lo més just... Jaume, hauries de deixar pas a gent nova, amb ganes de treballar també pel poble que tu tant estimes.
Ens agradi o no, si volem sortir-nos d’aquesta i hem de posar tots de la nostre part. Jo amb aquest escrit i poso la meva. I demano a ERC, que faci un esforç perquè així sigui.

Gràcies.