Perquè crec que a Calldetenes s'ha de votar la candidatura de ERC-AM

dijous, 21 de maig del 2015





Desprès de dos anys de tenir el bloc aparcat, m' ha semblat que era un bon moment per reactivar-lo i donar la meva opinió de perquè crec que en aquestes eleccions municipals, a Calldetenes cal votar la candidatura de ERC-AM:

- La de ERC-AM es una candidatura formada per gent d'edats i perfils diversos, que treballen pel poble en diferents àmbits, que estan disposats a fer-ho encara de més i de manera coordinada, i que està avalada públicament per més d'una cinquantena de persones. Treballar dia a dia per Calldetenes, no es patrimoni de ningú encara que en ocasions així es vulgui fer creure.

- ERC-AM vol canviar la manera de portar a terme els projectes. Abans que res creu que cal consultar als veïns que volen i també que no volen, debatre-ho, fer i consensuar els projectes i com a darrer pas donar als veïns la possibilitat d' aprovar-los en referèndum. En projectes importants ha d' haver-hi una verdadera participació.

- la de ERC-AM es l'única que proposa clarament desenvolupar el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM), i  consensuar quin poble volem pels propers 30 o 50. No volem que construir una rotonda o fer un parc o construir els habitatges, depengui únicament d' unes normes antiquades i dels gustos del regidor de torn sigui del partit que sigui.

- ERC-AM posarà al abast dels veïns tota la informació municipal que sigui possible, el programa parla "d'ajuntament amb parets de vidre", i això implica explicar públicament quines son les despeses i quins son els proveïdors del ajuntament.

- ERC-AM aposta decididament per la limitació de mandats a 8 anys com a màxim, i en el debat el seu cap de llista va proposar signar un compromís personal que fes efectiva des d'avui mateix aquesta limitació mandats, un acord que CIU va rebutjar.

- La candidatura de ERC-AM es la garantia d' un govern cohesionat, en el que tots els regidors siguin del grup que siguin tinguin la seva responsabilitat. No ens podem permetre que cada regidoria sigui una area de poder en la que cada regidor faci i desfaci al seu gust, ni tampoc tenir cinc regidors sense cap responsabilitat com ha fet l' actual equip de govern.

- Tot i la marginació que ha patit, ERC-AM ha estat motor en els temes cabdals de l' actual legislatura. La seva acció a impedit que es construís la variant de la Quintana en terrenys de Calldetenes, que es reactives la construcció de la nostre variant o que s' acabes el nou institut gràcies a les gestions fetes per ERC a nivell del Parlament de Catalunya.

- la candidatura d'ERC-AM subscriu tots i cada un del anomenat codi ètic proposat per la CUP. Ens resulta fàcil  ja que les persones que integrem la candidatura assumim com a propis aquests valors.

- En l' actual legislatura ERC-AM ha posat els fonaments per resoldre el conflicte del camp de futbol, i l' actual candidatura es l'única que porta en el programa una proposta clara de solució. En el debat del passat dia 15, va tornar a quedar clar que per les altres candidatures o no es un tema prioritari o no tenen una proposta clara de solució.


Personalment penso que totes aquestes, son raons suficients per fer confiança a l' equip de ERC-AM liderat per l' Antoni Puigdesens.


Joan Pi Puig

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Per començar ERC no es la única llista que te diversitat de edats i perfils diferents en la seva gent. Altres formacions donen prioritat a consultar el poble en la presa de decisions importants. El programa de Poble en Marxa deixa clar que el POUM es una prioritat i que farà servir la participació ciutadana per consensuar no tan sols aquest projecte si no també d'altres. Per cert es l'únic que porta la participació ciutadana clarament en el programa i no de passada com altres.
Esperem que si ERC arriba a governar faci de debò un exercici de transparència que en anteriors etapes no ha sigut capaç de dur a terme.
En el debat que es va fer al ajuntament van insistir a que l'alcalde es compremetés en la limitació de mandats i va dir que no li semblava bé que un càrrec estigues al poder 12, 16 o més anys.Per tan crec que que està a favor de la limitació de mandats. Una limitació que la CUP te en el seu codi ètic.
El candidat d'ERC va insistir en no remoure els errors del passat peró molts tweets fan referència a temes del passat de les altres formacions.
Tampoc em sembla bé que en el programa d'ERC es deixi tan malament el menjador de l'escola quan quasi tots els pares estan encantats amb les persones que porten aquest servei.

Anònim ha dit...

El programa d'ERC és EXPLÍCIT i ben clar respecte la participació ciutadana.

Per altra banda, respecte l'escola, el propi personal de menjador (la Rosa forma part de la candidatura d'ERC, per cert) em consta que han traslladat queixes sobre millores a fer en el manteniment de l'equipament. Ningú ha posat en dubte la seva feina i el programa no ho posa enlloc.

ERC fa campanya en positiu i no interpel.la a ningú. Cadascú que faci el que vulgui però tinc clar que és molt millor dir el què faràs tu que no pas criticar el que fan els altres.

Finalment, el candidat no només va dir que estava d'acord en la limitació de mandats sinó que va oferir un pacte a tres per comprometre's a un màxim de 8 anys (al marge de lleis i normes supramunicipals).

Diumenge, tots a votar, el Calldetenes millor serà aquell que vulguin els seus veïns i veïnes i de ben segur que no aquell que fariem, només, cadascun de nosaltres. Molta sort a tots i totes! Ens veiem a les urnes!

Anònim ha dit...

El poble no ha de mantenir una entitat privada que busca un lucrament de certes persones, que no oblidem la majoria formen part d'ERC, per tant clar que voleu pacificar la zona esportiva, per poder seguir embuxecant els diners de la gent del futbol i de la gent del poble!!!

Joan Pi Puig ha dit...

Crec que et falta informació, o bé fas el comentari de mala fe.
Conec en detall el pressupost de les dues darreres temporades, les que m' afecten directament, quan vulguis els podem comentar amb tranquil·litat.

Anònim ha dit...

Ben al contrari, alguns sembla ser que volen una zona esportiva més aviat poc pacífica. Ja ho diuen que "a rio revuelto, ganancia de pescadores". El camp ha de ser un lloc on poder-hi jugar a futbol sense misèries ni competicions polítiques insanes. S'ha de gestionar d'una forma auditada i completament transparent. Res de taifes de ningú, sí al model que proposa ERC Calldetenes d'ordre i pau social amb unes normes municipals que no converteixin el camp en un negoci sinó unes instal.lacions al servei del Poble.

Anònim ha dit...

"la candidatura d'ERC-AM subscriu tots i cada un del anomenat codi ètic proposat per la CUP. Ens resulta fàcil ja que les persones que integrem la candidatura assumim com a propis aquests valors".

Doncs ja esteu tardant a dir quan us ha costat la campanya electoral!

Anònim ha dit...

La transparència és quelcom que va molt més enllà de les despeses d'una campanya que ha estat pagada a partir d'aportacions personals i estalvi de 4 anys dels membres del grup municipal.

La transparència és realment exigible quan es tracta de gestionar el diner públic i d'això es tracta en realitat. Els sous i els cobraments per serveis a l'Ajuntament han de ser nets i auditats, els pressupostos, la gestió diària, contractacions, etc. Això inclou els sous i pagaments del teatre, per exemple. Els ciutadans volen i necessiten saber a on van a parar els seus diners, com es gasten els seus impostos. La campanya electoral d'ERC s'ha pagat, com deia, amb aportacions individuals. No sé quin és l'interès real de dir què val o què no val una campanya pagada amb diners particulars.

Fer demagògia i populisme amb arguments reduccionistes és tractar l'electorat com si fóssin criatures. A ERC no entrarem en aquest joc, ben al contrari. S'exercirà la transparència a on toca, de veritat: en la gestió pública, com varem dir, ens cal un Ajuntament amb les parets de vidre i que tothom hi pugui dir la seva.

Anònim ha dit...

http://www.naciodigital.cat/osona/noticia/46478/despeses/campanya/dels/partits/es/presenten/vic