Estalvi energètic i estalvi d' aigua

dimarts, 24 de juliol de 2007


Parlant de estalvi energètic i d' estalvi d’ aigua, hi ha dos temes que estan de moda i que crec que sense massa esforç, l’ ajuntament de Calldetenes podria posar en marxa.

El primer faria referència al tema del enllumenat públic , i al que sembla un nou avenç en el estalvi d' energia i que es va publicar al 9 Nou fa alguns dies. Em refereixo a utilitzar la tecnologia LED per l’ enllumenat públic. No soc expert en el tema, però sembla que pot representar uns estalvis significatius en el consum elèctric, i una contribució en la lluita contra l’ escalfament del planeta. Pel que deia fa uns dies el 9 Nou, l' empresa Norfeus de Ripoll es puntera en aquest tema, i penso que seria bo valorar que pot representar per un ajuntament com Calldetenes, encetar un tema d' aquest estil. Potser ja s’ ha fet o esta previst fer-ho, però per si de cas adjunto un parell de links.

http://www.telenoticies.cat/pnoticies/notItem.jsp?item=noticia&idint=176398http://www.naciodigital.cat/elripolles/?seccio=&accio=veure&id=5139

Segons sembla, el govern del país te previst utilitzar aquesta tecnologia, substituint 45.000 semàfors, cosa que fa pensar en la seva bondat (de la tecnologia no del govern).

El segon tema fa referència al estalvi d' aigua en el consum particular i/o municipal. No seria positiu engegar a Calldetenes, alguna campanya similar a la que han fet alguns ajuntaments, per potenciant l' ús de difusors en les aixetes, per tal de reduir el consum d’ aigua?. Ja son varis els ajuntaments que han fet campanyes d’ aquest estil, arribant fins i tot a regalar els difusors, i cal suposar que la cosa no s’ aturarà aquí. No estaria bé que Calldetenes també contribuís en aquest tipus de campanyes ?. Adjunto també alguns links.

http://www.molletvalles.net/index.php?id=896
http://www.diba.es/xarxasost/cat/CampEstalviAiguaBadalona.pdf
http://www.diputaciolleida.es/c/president/554.html

0 comentaris: