El consell assessor de l’ alcaldia

dilluns, 12 de maig del 2008

En el butlletí municipal del passat mes de març, s’ anunciava la creació d’ un consell assessor de l’ alcaldia, inicialment format per 4 persones, i s’ anunciava també que properament s’ aniria ampliant. L’ idea d’ un consell assessor la vaig trobar i la trobo força interessant , ja que penso que podria donar un nou aire al ajuntament, de manera que podria potenciar d’ una manera important la participació dels veïns en els afers municipals.

Penso però, que les persones elegides inicialment per participar en aquest consell, tots ells implicats amb el poble ja que tots han estat al ajuntament en alguna legislatura, no son del tot representatius dels diferents col·lectius de Calldetenes, ja que tots han figurat en les llistes municipals de ERC, i tots son militants del partit. Crec que es un fet que es tindria que tenir en compte en les futures incorporacions.

Crec que un consell d’ aquestes característiques, tindria que ser rotatiu pel que fa a alguns dels seus components, i amb participació d’una gent o altre en funció del que es vulgues tractar. Sense dubtar en cap moment de la seva vàlua personal de les persones elegides per formar part del consell assessor, penso que probablement no son del tot representatives per tractar algunes problemàtiques, com poden ser les que afectin al jovent o a la gent gran, o les que afectin determinats col·lectius del poble com poden ser pagesos o botiguers, o dels problemes que puguin patir determinats sectors del poble.

M’ agrada l’ iniciativa de crear el consell, però penso que es necessari que es tinguin en compte, altres aspectes que no siguin la militància o la simpatia envers un partit, al escollir la gent que n’ ha de formar part, sinó semblarà simplement una actuació de cara a la galeria.