L’ Urbanització el “Pujol”

divendres, 16 de gener del 2009


Es va iniciar fa un dies en el fòrum de CiU, un fil que parla de l’ urbanització del Pujol, on figuren les queixes d’ alguns veïns afectats.

Al igual que passava quan es parlava dels impostos, no tinc cap mena de dubte que no es el millor moment per obligar a alguns veïns a assumir un cost d’ urbanització força elevat que segurament es podia haver fet fa uns anys, i desconec quina es la raó de fer-ho ara. Això no vol dir que l’ ajuntament no tingui raó en la necessitat de resoldre amb un pla especial la situació de la zona, afirmació en la que deuen estar d’ acord tots els grups polítics municipals, ja que tots varen votar a favor.

No dubto que les cases disposen dels serveis necessaris tal com es comenta en els fòrums , però això no significa que aquests serveis siguin els òptims. No tots els solars afectats tenien accés des de la carretera, i algun dels que en tenia era força deficient i amb un notable risc de provocar accidents, i també dubto que a tanta distancia del poble, el clavegueram tant de les vivendes fetes, i especialment de les que es podran fer en un futur segons el pla d’ ordenació sigui l’ adequat, sense un pla d’ aquestes característiques.

Tot i la bona intenció d’ intentar solucionar un problema generat fa molts anys, quan es va autoritzar la construcció d’ algunes vivendes tant apartades del poble, esta clar que al menys per alguns veïns no s’ ha fet de la millor manera possible. L’ ajuntament no ha donat explicacions prou clares dels costos, ni s’ els ha comunicat l’ inici de les obres, en definitiva no s’ ha buscat la complicitat dels implicats per tirar endavant el projecte.

En el fòrum de CiU en Marc Verdaguer comenta la possibilitat de que potser es podia haver plantejat alguna modificació en el projecte, per exemple en els accessos per tal de que algun veí no tingues de cedir part del seu terreny, suposo que amb les oportunes compensacions als que si en cedeixen. Si s’ hagués parlat amb els propietaris buscant la seva complicitat en el projecte, ja que no van ser ells qui van prendre l’ iniciativa, segurament son unes quantes les coses que es podien haver fet d’ una altre manera. Potser es podia haver estudiat una altre distribució de costos, on els afectats no tinguessin que pagar el portar tots els serveis des de el poble fins als seus solars, quan molt probablement d’ aquí uns anys si es declara urbanitzable alguna zona propera per on passaran els serveis, alguns nous veïns es podran connectar als mateixos amb un cost molt inferior, ja que es trobaran les coses fetes. També es podia haver donat la possibilitat, de que els afectats poguessin fer la seva valoració del cost del l’ obra, per confirmar la bondat de la proposta del ajuntament, i també es podien haver estudiat alguns terminis pel pagament que fossin raonables pels veïns.

Ara que ja esta tot aprovat, tal com diu en Marc tot deu ser molt mes complicat, tot i així no s’ entendria que no es fes un intent per procurar minimitzar al màxim els inconvenients, escoltant als veïns afectats i modificant tot el que raonablement es pugui.

1 comentaris:

JOSEP COMAJOAN ha dit...

El problema de sempre, doncs, Joan: la falta d'informació. I mira que per a això ni tan sols fan falta molts diners: una convocatòria pública passant un paperet a les cases (no només als vidres de les botigues!) i una a les pàgines d'internet que parlen de Calldetenes (web municipal, bloc Un xic de tot, fòrum de CiU i grup de Calldetenes al Facebook, per exemple), i una trobada als baixos de l'Ajuntament per explicar-ho tot fil per randa. Així de simple. Però si no es fa ni això... passa el que passa.