Presentació de “Ciutats Digitals” a comerciants i empresaris.

dimarts, 16 de juny del 2009


Ahir als baixos del ajuntament, va tenir lloc la presentació del projecte “Ciutats Digitals” a comerciants i empresaris del poble, amb una assistència d’ unes 40 persones.


Com s’ ha comentat abastament, “Ciutats Digitals” diferencia els seus serveis en dues vessants, una destinada als particulars, que a Calldetenes es va iniciar fa unes setmanes amb un paquet de cursos sobre diferents aspectes de les noves tecnologies, i l’ altre pensada per empresaris i comerciants que s’ iniciava amb la presentació d’ ahir.

La compartició de recursos tecnològics com sales de vídeo conferencia o l’ impartició de cursos en el ús d’ eines TIC, l ‘ assessorament en noves tecnologies com pot ser l’ orientació en la construcció de pàgines web, la venda per internet, o l’ ús de programari en l’ àmbit professional , i també l’ ajuda en temes no tant tecnològics com pot ser la formació en diferents aspectes del comerç o de l’ empresa, aporten valor afegit als professionals de Calldetenes.

Jo remarcaria dos aspectes del projecte “Ciutats digitals”. El primer la proximitat, ja que els assessors que desenvolupen el projecte, es desplaçaran de manera periòdica al ajuntament o fins i tot a les empreses de Calldetenes que ho sol·licitin. El segon es la flexibilitat, ja que es tracta d’ un projecte que s’ anirà adaptant, en funció dels requeriments que els comerciants i empresaris els vagin fent.

Els representants del ajuntament varen aprofitar la reunió, per demanar als comerciants que es tornes a reprendre l’ associació de comerciants que ja havia existit fa uns anys. Accedir col·lectivament a aquest serveis, i per suposat d’ altres, ho faria mes fàcil i profitós.

Finalment l' alcalde va comunicar que la nova web del ajuntament, es posarà en marxa el mes de Juliol, i que en aquesta web figurarà com a punt important, un directori amb l’ informació de totes les empreses i comerços del poble que vulguin ser-hi. Apostar d’ una manera clara per les noves tecnologies, es actualment una necessitat.