Pacte per reduir l’ ús de bosses de plàstic.

dimecres, 29 de juliol del 2009


Acabo de llegir la noticia de la signatura d’ un pacte, “el pacte per la Bossa”, entre la Generalitat i totes les organitzacions de la distribució i la fabricació que tenen presencia a Catalunya i a Espanya, i que te com objectiu reduir l’ ús de borses de plàstic en un 50% l’ any 2012.

Ja fa temps que es va posar en marxa la campanya “Catalunya lliure de bosses” , comentada en un escrit en aquest bloc el passat més de Juliol de 2008, i recolzada des per molts personatges coneguts, entitats i ajuntaments, entre ells el de Calldetenes que va debatre aquesta problemàtica en un ple, i va obsequiar amb una borsa de la compra a cada familía del poble, amb l’ objectiu de contribuir a la campanya i augmentar la conscienciació sobre aquesta problemàtica.

Personalment m’ alegra la signatura d’ un pacte d’ aquestes característiques, al mateix temps que em fa reflexionar sobre si a nivell de ciutadans hem avançat gaire en aquest aspecte aparentment senzill. La meva impressió es que tot i les campanyes que hi han hagut, s’ avança molt poc a poc en la conscienciació personal , i que serà difícil obtenir resultats si no s’ enaconsegueix un alt grau a nivell de la ciutadania. En qualsevol cas, que les principals organitzacions relacionades amb aquesta problemàtica i que hi tenen alguna cosa a dir, estiguin d’ acord emprendre accions per aconseguir aquesta reducció, no deixa de ser una bona noticia.