La consulta del 13D sobre la independència de Catalunya.

dilluns, 23 de novembre del 2009


En total son 160 municipis els que participaran en la primera consulta massiva sobre la independència, que es celebrarà a Catalunya el proper 13 de desembre. Mes de set-cents mil catalans majors de 16 anys son els convocats a participar.

Osona es probablement la comarca amb més participació, ja que dels 51 municipis de la comarca, es convocarà la consulta en 34 en els quals viuen un 95% de la població total. Els osonencs majors de 16 anys convocats a la consulta son 117.932, i els veïns de Calldetenes que poden participar son 2.022 dels quals 149 son nouvinguts.

La comissió “Calldetenes Decideix” en la que participen unes 35 persones del poble, en representació de la majoria d’ entitats, partits politics i també a títol personal, treballen des de fa aproximadament un mes per aconseguir, que la participació a Calldetenes sigui de les més elevades, i que el 13D sigui una jornada festiva. S' estan programant tot un seguit d' actes, que els propers dies s’ aniran anunciant amb cartells, pancartes i bustiades.

Una de les eines que es posa al abast del veïns per tal de facilitar la seva participació, es el “vot secret anticipat”. Amb aquest sistema del vot anticipat, els veïns que el dia 13D no puguin anar a votar, o no estiguin segurs de poder fer-ho, podran dipositar el seu els dies previs a la celebració de la consulta, d’ una manera similar al vot per correu de les eleccions tradicionals. La recollida del vot anticipat va començar el passat divendres, i al bloc de Calldetenes Decideix, i també a la web de Osona Decideix, trobareu l’ informació de com fer-ho. Podeu posar-vos en contacte amb la comissió, per tal de que ús puguin recollir el vot.

Crec que no s’ ha de fer cas dels comentaris que diuen que aquest referèndum no serveix de res ja que no es vinculant. Per una banda si la participació que s’ assoleixi es prou elevada, condicionarà la postura dels partits politics cara a les properes eleccions. Per altre banda cal tenir present, que ja no es Espanya qui te la darrera paraula en aquest tipus de processos, sinó que es la Comunitat Europea a qui li toca dirigir-los.

1 comentaris:

l'espiadimonis ha dit...

Mireu aqui http://unespiadimonis.blogspot.com/
.