Quatre mesos de la nova web municipal.

dijous, 31 de desembre de 2009


Tot i que l’ escrit esta pensat per posar de manifest algunes de les deficiències que he trobat en la web municipal en aquets quatre mesos, abans voldria felicitar novament a tots els que la gestionen, pel canvi que ha representat en la dinàmica informativa municipal. Al meu entendre, les informacions surten de manera força puntual a la pàgina principal de la web, i tothom que hi estigui subscrit rep un resum setmanal per correu electrònic, o per RSS de manera immediata de tot el que s’ ha publicat. Res a veure amb la paràlisi de la web anterior.

Anant al apartat de deficiències que hi trobo, o si voleu de millores que proposo, en primer lloc voldria reivindicar de nou la creació d’ una secció de “noves tecnologies” i una de “ agricultura i medi ambient”. Penso que caldria informar en aquestes seccions, de les novetats que hi hagin en aquests àmbits, i també de les possibles vies de subvenció i ajuts. No voldría insistir-hi ja que no es la primera vegada que ho proposo.

Crec que cal donar més a conèixer l’ apartat de la “Porta oberta al ciutadà”. Quan consultant el fòrum dels pobles veig que es demanen explicacions al ajuntament per l’ estat d’ algun carrer, per la situació de la variant o per el consum de la il•luminació LED, consultes totes elles recents, penso que es desconeix aquesta opció, i per tant penso que caldria donar-hi més rellevància en els butlletins informatius, i sobretot donar resposta de manera ràpida a totes les consultes que es rebin per aquesta via i per altres. La maca de resposta del ajuntament, es una de les queixes més habituals a la seva gestió.

A la web es fan extensos escrits sobre algunes representacions que es fan al Auditori. Sincerament penso que no es el lloc, i que l’ Auditori te prou entitat com per tenir una web pròpia. Estem en un projecte de Ciutats digitals, potser fer aquesta nova web en podria formar part, i enfocar-la a la gent de tota la comarca interessada en el teatre i les activitats culturals que s’ hi fan, sense barrejar-les amb els temes municipals. També penso que tota la gestió del Auditori, hauría de quedar totalment diferenciada de la del ajuntament, però aquest ja es un altre debat.

Crec que caldría arreglar la pàgina que pretén presentar als membres del nostre consistori, ja que una part del regidors no han posat la seva fotografia. No se si es per raons personals, per deixadesa o per marcar “perfil propi”, però penso que cal donar una imatge uniforme del equip municipal. Si no es possible posar-se d’ acord en que tothom aporti la seva foto, un acord que a mi no em sembla gens difícil, una solució ben senzilla es retirar-les totes.

Crec fermament que les xarxes socials com el Facebook, poden donar més de si que ser simples espais d’ entreteniment, i per aquesta raó penso que seria bo afegir a la web, un enllaç directe com fan molts diaris i altres entitats amb aquestes xarxes. Si es poses, qualsevol persona podria compartir per aquesta via o per correu electrònic, qualsevol noticia o pàgina publicada. La solució tècnica es senzilla i segur que pot ajudar a la promoció del poble al donar-hi més difusió. No em refereixo solament a les noticies, sinó també a les pàgines de les empreses i comerços del poble i a tots els aspectes turístics que es volen promocionar. S’ en pot veure una mostra de com fer-ho a molts diaris com per exemple en aquesta noticia del 9 Nou

Em sembla molt correcte el resum que es fa dels principals punts dels plens, sobretot perquè es fan pocs dies desprès de la seva celebració, però en cap cas això ha de substituir la publicació de les actes. Crec que cal tornar al costum de publicar-les, fins i tot de manera provisional abans de la seva aprovació, pocs dies desprès de la celebració del ple. Per suposat el que no es de rebut, es que la darrera acta publicada sigui la del 13 de maig.

M’ esta quedant novament un escrit massa llarg, i també cal guardar alguns temes per el 2010 i per tant ho deixo aquí. Aprofito per desitjar-vos a tots, en especial es que en alguna ocasió teniu la paciència de llegir aquest bloc, que gaudiu d’ un molt bon 2010.

2 comentaris:

JOSEP COMAJOAN ha dit...

Molt bon any, també, per a tu, Joan, i una vegada més, felicitats per l'excel·lent tasca d'informació que fas amb el teu bloc.

JPP ha dit...

Josep,

Moltes gràcies pel teu comentari,
i que a més a més d' un bon any, gaudiu d' unes bones vacances tots plegats.