Blog Actión Day 2010 - L' aigua.

divendres, 15 d’octubre del 2010

Al igual que en anys anteriors, m' he animat a escriure alguna cosa al bloc en motiu del "Bloc Action Day" que des de l' any 2007 es celebra cada 15 d' octubre. Aquest dia , els blocaires de tot el mon que s' animen a participar en aquest acció, pengen en el seu bloc un escrit parlant sobre un mateix tema. Si l' any passat el tema escollit va ser el canvi climàtic, en aquesta ocasió el tema escollit ha estat "l' aigua".


Son molts els aspectes dels que es pot parlar sobre el tema de l' aigua. Des de les dificultats per aconseguir-la en molts llocs del mon, on l' aigua es escassa i amb problemes de salubritat, a les devastadores tempestes que destrueixen pobles sencers i de les que ens informen puntualment tots els mitjans informatius.

Es podria parlar també dels avanços tecnològics, dels sistemes de rec gota a gota, dels processos de dessalinització del aigua del mar, força de moda al nostre país desprès de la darrera sequera, o parlar dels avenços en aparells domèstics con rentaplats i rentadores, que els darrers anys n' han reduït molt el consum.

Es podria parlar de les campanyes de conscienciació, que demanen que s' incrementi l' us de difusors, que es tanqui la aixeta mentre ens raspallem les dents, que ens dutxem en lloc de banyar-nos, o que s' implantin mecanismes per la reutilització a les cisternes dels wàters, de les aigües procedents de dutxes, lavabos o rentadores, o podría parlar també de la reducció en el consum per habitant que hi ha hagut a Catalunya els darrers anys.

Per la zona on estem crec oportú fer també una referència, a la situació de contaminació per nitrats de les aigües subterrànies de Osona en general i de Calldetenes en particular, que diferents organitzacions i universitats venen denunciant des de fa anys, i que tenen l' origen en l' excessiva explotació porcina que hi ha a la comarca. La tecnologia permet un tractament adequat dels excedents de purins, convertint aquest residu que ara encara es un problema, en un benefici, i en una millora de les nostres aigües subterrànies, falta veure si som capaços d' implantar-ho correctament.