Un projecte viable a Calldetenes ?

dimecres, 9 de febrer de 2011

Una noticia d' avui a TV3, m' ha recordat que vaig llegir fa aproximadament un mes, que Martorelles, una població del Vallès Oriental d' uns 5.000 habitants, havia posat en marxa un projecte que potser seria viable i beneficiós per Calldetenes, i que en un moment de crisi i de fort endeutament com l' actual, potser podríem estar tots d' acord en abordar.

La noticia del projecte de Martorelles, parlava del estalvi que per aquesta població havia representat, subcontractar tota la gestió de la xarxa elèctrica del municipi a una companyia especialitzada. Segons la noticia, el guany esta en renovar tota la xarxa elèctrica del municipi per reduir el consum fins a un 50 pe cent, amb el compromís per part de la companyia de fer les inversions necessàries en base al estalvi aconseguit, i amb un benefici per l' ajuntament d' un 10% del estalvi obtingut, amb el compromís de cedir el manteniment durant deu anys a la companyia perquè aquesta pugues recuperar la seva inversió. Passats deu anys el control de la xarxa torna al ajuntament. El projecte esta avalat per l' Institut Català de l' Energia (ICAEN), i per si algú hi te algun interès n' adjunto l' enllaç de la noticia.

Tot i que desconec si seria viable a Calldetenes, personalment penso que projectes d' aquest estil son els que cal que es plantegin els municipis, en especial els endeutats com el nostre, i oblidar-se al menys per una legislatura, de nous projectes com el de les Adoberies. un projecte que em fa l' efecte que sortirà en tots els programes electorals, i que en cap cas considero que sigui una prioritat per la propera legislatura, una opinió que segurament comparteixen altres veins.

0 comentaris: