El ple ordinari de 28 de marc de 2011 (el ple de l' auditoria externa).

dimarts, 29 de març del 2011

La proximitat de les de eleccions municipals, va ser amb tota probabilitat el motiu de que assistissin 14 persones de públic al darrer ple ordinari de la legislatura, algunes d' elles per primera vegada en aquest mandat.

Tots els punts del ordre del dia, es varen aprovar sense massa dificultat i amb escàs debat, si exceptuem el  punt  "AP8. - Reconeixement extrajudicial de crèdits", que va encetar una vegada més, un debat sobre la situació econòmica del ajuntament.  Per una banda l' alcalde defensant que el dèficit s' havia reduït respecte exercicis anteriors, i per altre els dos grups de la oposició defensant que els números no estaven gens clars i que hi faltaven partides.

Els grups de la oposició varen reivindicar de nou la necessitat d' una auditoria externa, petició que en aquesta ocasió va ser acceptada per l' alcalde, sempre i quan no l' hagi de pagar l' ajuntament tal com en el seu dia s' havia ofert des de CiU.  No tinc cap dubte que la proximitat de les eleccions, fan que el "sentit comú"  no sigui el que el més "comú dels sentits" a l' hora de prendre algunes decisions.

El resultat d' aquest debat, va ser que el secretari prepararà una proposta que es votarà els propers dies en un ple extraordinari, per obrir un concurs abans de que s' acabi la legislatura, per fer una auditoria externa,  sempre i quant no la pagui l' ajuntament.  Aquest va ser l' acord al que varen arribar per unanimitat  tots els grups municipals.  D' aquesta manera davant les eleccions, l' equip de govern donarà sensació de màxima transparència, i els dos grups de l' oposició podran dir que han aconseguit l' anhelada auditoria. Ara només falta trobar un veí que pagui.  Cada ú que en tregui les seves conclusions.

L' apartat de precs i preguntes va ser una mica més curt del que es habitual, segurament perquè desprès de dues hores i mitja de ple la gent ja estava cansada. Potser per això varen quedar en el tinter preguntes com la de per quan esta prevista la retirada de la línia d' alta tensió del mig del poble.

4 comentaris:

Pere Vinyeta i Obiols ha dit...

Moltes gràcies pel recull del proppassat ple al qual no hi vaig poder assistir.

I és una llàstima doncs és realment sorprenent que sis regidors d'onze (majoria) discrepin dels comptes però que per dur a terme una auditoria, fins els darrers dies de la legislatura no hi hagi acord, això sí, supeditat a que un únic veí i no la col·lectivitat representada pel Consistori, en pagui els costos.

Bé, suposo Joan que tens raó quan dius que d'aquesta manera tots els grups municipals en surten guanyadors; la meva pregunta és, Calldetenes també hi guanya?

JPP ha dit...

Pere, primer que res gràcies per la teva aportació i per llegir el meu escrit.

Home, jo suposo que si fins ara els pressupostos s' han anat aprovant, i no s' ha aprovat fer una auditoria externa, deu ser perquè eren menys de sis els regidors que la demanaven.

Vull suposar que tot el consistori actua de bona fe, i que fan el possible per fer el que creuen millor segon la seva manera d' entendre, i per tant vull suposar que encertadament o no tots volen "que Calldetenes hi guany".

El que per mi es un situació insòlita, es que s' aprovi per unanimitat fer una auditoria externa, amb la condició de que la pagui un veí, i que tots els regidors hi estiguin d' acord, em sembla una situació única, potser ni tant sols viable legalment, només explicable per la proximitat de les eleccions.

Si em permets una petita broma, et diré que em recorda aquella frase que solen dir al APM que diu "Això es de record guiness", o aquella altre també del APM que diu "Ho haveu vist !!, Ho haveu vist !!".

Gràcies de nou per la teva aportació.

Anònim ha dit...

Bon dia a totes i tots,

Tot plegat amb sembla de ciència ficció, si finalment s'acaba fent aquest ple (cosa que dubto)i encara que sigui la meva darrera actuació diré tot el que penso i se.

Salutacions.
Màrius Valls i Arnó
Regidor d'urbanisme, sanitat i comerç.
Portaveu d'ERC a l'ajuntament de Calldetenes

JPP ha dit...

Hola Marius,

Al igual que tu, jo també crec que aquest ple extraordinari que es va acordar difícilment es celebrarà.

Segons tinc entès, avui mateix la nova secretaria ha pres posició del seu càrrec, i dubto que l' anterior secretari hagi deixat preparada la proposta a la que es va comprometre, ni que la nova secretaria s' avingui a presentar-la al ple sense saber mínimament de que va la cosa, a part de la les dificultats legals que pugui suposar articular-la.

Proposar fer una auditoria externa a quatre dies de les eleccions, per mi no te ni cap ni peus. Que s' aprovi per unanimitat preparar la proposta a corre cuita i per via d' urgència, amb la condició de que la pagui un veí o es pagui per col•lecta popular, encara en te menys. El més lògic per rematar aquest seguit de despropòsits, es que el ple no es celebri mai.

Gràcies per la teva aportació.