La campanya electoral 2.0 a Calldetenes.

divendres, 20 de maig del 2011

Al començar la campanya electoral,  tres dels quatre grups politics que es presenten a Calldetenes  (o el seu cap de llista), varen obrir compte a Twitter, d' aquets dos també varen obrir una pàgina a Facebook i un tercer, el que no s' ha apuntat a Twitter,  ja fa un cert temps que es present a Facebook on es  connecta de manera habitual. Per tant tots han introduït,  ni que sigui mínimament,  la política municipal a les xarxes socials.

Amb tant poc temps,  es difícil aconseguir una xarxa d' amics i/o seguidors participatius, fer-los arribar amb claredat els missatges que s' els vol donar, i respondre a les seves preguntes i  inquietuds, sobretot  quan el més provable es que aquest no fos un objectiu quan es varen apuntar.  Per tant penso que a Calldetenes,  ha resultat una campanya 2.0 marcada per la precipitació i la improvisació.

Tot i així penso que ha servit per fer  un pas endavant en el ús de les xarxes socials. A part dels grups politics, els darrers dies més veïns s' han incorporat a Twitter, i alguns d' ells han opinat sobre les eleccions, i per tant crec que s'ha generat l' embrió del que espero que sigui una xarxa d' opinió a Calldetenes.

Crec que els grups que es presenten a les eleccions municipals, es varen apuntar al Twitter i Facebook, com a molt per fer propaganda dels seus eslògans, i probablement  amb la voluntat de deixar aparcat el seu compte un cop acabades, per utilitzar-lo  en moments  puntuals per fer alguna altre acció propagandística. Tot i així dos dels caps de llista han fet l' esforç de contestar a algunes de les preguntes que he anat fent diariametn a tots els grups,  mentre que els altres dos grups no han manifestat de moment,  el més mínim interès en interactuar amb els veïns, deixant de banda la que per mi es una  de les millors prestacions que ens ofereixen el Twitter i el Facebook..
Crec que seria bo per Calldetenes, que entre tots "reguéssim" aquesta llavor que hem plantat,  i que la féssim creixa.  Que els veïns que han obert compte, o que l' obrin en un futur, opinin sobre els afers municipals, denunciïn el que no els agrada , proposin el que els sembla que es millor pel poble, i obliguin a els que surtin elegits a que ens escoltin i ens facin cas. Si les xarxes socials son eines que s' han mostrat decisives per enderrocar governs o per nombrar presidents, segur  que també  poden millorar el funcionament de les administracions locals.

Als que surtin elegits els demanaria que si no han obert compte en alguna de les xarxes que l' obrin,  que si ja el tenen que no l' abandonin, que comentin les seves propostes i el perquè de des seves decisions, que no tinguin por de fer-ho perquè no controlen el mitjà, i que tinguin present que els veïns serem comprensius i tolerants amb l' error i acceptarem les rectificacions que calgui, però no ho serem ni amb els silencis ni amb la mentida.