Eleccions municipals 2011 - Els programes electorals.

dimarts, 3 de maig del 2011

Un cop aprovades les llistes electorals,  entrem de ple en un període en el que en general,  els grups municipals corren a apuntar-se  el màxim de mèrits pel que s' ha fet fins ara, uns mèrits normalment exagerats per motius de campanya, i a posar sobre el paper unes promeses, la majoria sense concretar massa,  que no seran llegides per la majoria dels veïns.

Personalment crec que als grups municipals, s' els ha de valorar més per la feina feta durant aquest darrers quatre anys, cada ú dintre de les seves possibilitats segons estiguin al govern o a la oposició, que per  les promeses que ara a corre cuita posin en el seu programa,  ja que com es diu sovint  "el paper ho aguanta tot".

A mi no em serveix que durant la campanya,  es digui que es portarà la transparència al ajuntament,  si durant els darrers quatre anys no s' han fet passos en aquesta direcció, informant de manera clara del perquè de la postura de cada grup.  Potser  algú es creu,  que seran les noves eleccions les que faran que es faci el que no s' ha fet aquest darrers quatre anys ?.

No em serveix que es digui que a partir d' ara, es faran uns pressupostos participatius, quan durant quatre anys no s' ha fet res en aquesta direcció. De veritat creieu que cal ser del equip de govern,  per presentar un pressupost alternatiu  preparat de manera participativa ?.  No crec que governar faci que els mateixos regidors estimulin la participació si no ho han fet els darrers quatre anys.

Ara que estem en temps difícils, es defensarà durant la campanya que tenim  que anar tot junts per superar els problemes,  una voluntat molt lloable, però difícil de creure quan en tota la legislatura no s' ha fet res per acostar els veïns al ajuntament,  i fins tot  algun regidor s' ha permès la llibertat de preguntar  a algun veí,  "perquè anava als plens a perdre el temps",  una pregunta que desanima a qualsevol que tingui un mínim de interès per seguir i participar en els afers municipals.

En els moments difícils econòmicament parlant que ens toca viure, es tindria que afinar més que mai en les propostes que es facin.  Penso que tindríem  que  centrar-nos  en tenir clar com resoldre l' endeutament que patim, en acabar les obres començades, i en el manteniment i millora dels serveis actuals, i deixar altres projectes pel futur.
 Tal com deia en  el escrit de 7 de novembre de 2010, crec que es tindrien aparcar nous projectes que signifiquin una nova inversió, com podria ser  la construcció del nou equipament de les Adoberies.  Un projecte com aquest a part de la inversió, inevitablement porta associat un increment de la despesa que crec que no ens podem permetre, i per tant un previsible increment dels impostos, uns impostos que tal com podeu veure en alguns escrits  del  Setembrede 2010, a Calldetenes no son precisament baixos.