Eleccions municipals 2011 - fi de les negociacions.

dijous, 9 de juny del 2011

Crec que  en aquest procés de negociació, ERC ha fet prous esforços per aconseguir que es complís el primer dels dos mandats dels que parlava en el escrit del 23 de maig,  per mirar d' aconseguir un  acord el més ampli possible.  L' oferta de renuncia al' alcaldia per part d' en Jaume Mas publicada a el 9 Nou,  no ha estat suficient per convèncer a cap dels altres dos grups.

El segon mandat que jo deduïa del resultat electoral, de moment tampoc es compleix. Parlava, seguint l' eslògan de campanya de CiU,  de "fer les coses d' una altre manera". Dedueixo del poc que conec de tot el procés de negociació, que l' estil "piconadora" que tant s' ha criticat, ha sigut assumit pel altres dos grups durant aquest procés, i s' han limitat a complir amb el protocol sense la més mínima voluntat de negociar.  Per mi un mal començament de legislatura, que caldrà veure si  son capaços de reconduir.
Fa uns dies vaig dir que creia que la decisió de fer fora del govern a en Jaume Mas en cas de que no fes majoria absoluta, estava pressa d' abans de les eleccions.  Els indicis que jo podia tenir, el que es dedueix del procés de negociació, i fins i tot algunes actituds de les darreres setmanes i dies, em reafirmen en les meves sospites.

Penso que s' ha perdut una bona  oportunitat, d' acabar amb els dos bàndols que de fa molts anys hi ha el poble,  i d' una vegada mirar de treballar per uns objectius comuns.  Segur que  cada partit té els seus arguments per actuar com ha actuat, ara falta veure si son capaços d' explicar-los.
El proper dissabte dia 11 a les 9:30 del mati hi haurà el ple d' investidura del nou alcalde, i encara que en política fins el darrer moment tot es possible, no tinc cap dubte que en Marc Verdaguer serà en nou alcalde de Calldetenes amb el suport de PeM-CUP.

15 comentaris:

Santi ha dit...

No tinguis cap dubte que esta tot pactat. Jo crec que tal com dius demostren un mala manera d'entrar a governar i esperem que la sort els acompanyi, perquè la voluntat i ganes de poble no li veig pas.
La llista més votada continua sent la mateixa i ells volen un nou govern d'enfrontaments. Endevant doncs, veurem la gestió dels pròxims 4 anys.

JPP ha dit...

Gràcies Santi per deixar el teu punt de vista.

Com pots llegir en el enllaç adjunt, ara la noticia ja es oficial.

http://el9nou.cat/noticies_o_0/18689/marc_verdaguer_ciu_nou_alcalde_calldetenes_gracies_pacte

Pere Vinyeta i Obiols ha dit...

Benvolguts Joan i Santi,

Qualsevol lector dels vostres comentaris podria interpretar que aquest resultat és contrari a dret. I no ho és pas.

Recordem que els electors calldetenencs hem triat onze regidors; punt. Després son els regidors qui trien l'alcalde i el govern. I si no ens agrada aquesta llei electoral, els partits han tingut anys per canviar-la però no ho han fet.

Al desafortunat comentari d'en Santi quan a la "mala manera d'entrar al govern" li preguntaria si li sembla millor la manera en que l'actual alcalde en funcions va entrar-hi fa més de divuit anys.

Per tant, Santi i indirectament Joan, teniu vinculacions amb l'equip de govern sortint que deixen en evidència la relativa objectivitat dels vostres comentaris.

Ara toca deixar treballar el nou govern i donar-lis aquell vot de confiança a un nou equip que farà realitat allò tan democràticament saludable com és la rotació dels càrrecs.

Joan Pi Puig ha dit...

Hola Pere,

Per tercera o quarta vegada en pocs dies, em recordes la nostre llei electoral, no pateixis més per això la conec perfectament, i també conec les corrents de opinió actuals al respecte.

En cap moment he parlat de que sigui contrari al dret, i penso que es bo que els lectors facin les interpretacions que vulguin, estic segur que no els fan falta directrius.

Voler invalidar la meva opinió per la meva menor o major proximitat al govern actual, ho considero senzillament un argument ridícul.

Se que tampoc es la primera vegada que ho dic, però si ens dediquem a utilitzar un error per justificar-ne un altre, es difícil que avancem.

Gràcies per la teva aportació.

Pere Vinyeta i Obiols ha dit...

Benvolgut Joan,

Només una matisació a la teva resposta al meu comentari; en cap cas he pretès invalidar la teva opinió. Simplement he volgut palesar que parteixes d'un posicionat polític previ que modula les teves opinions. No crec que això sigui cap "argument ridícul".

Ben afectuosament.

Joan Pi Puig ha dit...

Hola Pere

Encara que no tinc absolutament cap "vinculació" amb l' equip de govern, que vagi més enllà d' una relació més fluida que la que tinc amb altres membres del consistori, entenc el sentit de la teva puntualització, el que passa es que això es un "mal" que patim tots, d' aquí el qualificatiu, segurament poc encertat, de "ridícul".

Gràcies per la teva aportació

Santi ha dit...

Hol Pere, lo que exposo, és la meva opinió personal, mai dic que sigui ilegal, lúnic és que els desitjo tota la sort da'quest mon.
En quant a la meva posició crec que mai m'he amagat de estar a la banda que ara passarà a ser de l'oposició, tot i que amb en Marc Verdaguer sempre deia que mi podria entendre, però després de veure el taratna d'aquests dies, ho sento no m'agrada gens l'opció agafada.
I per acabar la força més votada i el guanyador de cara al carrer que és contra lo que tindran que lluitar el nou govern, és ERC.

Pere, de veritat et dic que en les meves paraules no hi ha odi, és una opinió i també respecto la teva, però en aquesta vida i de moment encara hi ha moltes coses per demostrar.

Ens veiem.

Pere Vinyeta i Obiols ha dit...

Benvolgut Santi,

M'ha quedat clara la teva posició; moltes gràcies.

Crec que era necessari un canvi a Calldetenes. Amb en Marc d'alcalde tindrem un home raonable al front del Consistori. Un tarannà a 180º del de l'anterior mandatari. No dic ni millor ni pitjor; diferent.

Ara cal confiar en la generositat de tota aquella bona gent que ha demostrat la seva complicitat amb les institucions calldetenenques i esperar que seguiran recolzant l'essència del nostre municipi; la seva gent.

Anònim ha dit...

Com a veïna de Calldetenes, estic a l’espera que el nou equip de govern del meu poble faci públic el seu projecte comú, els pactes...de moment la transparència es tant poc transparent que no veiem res, de res. I el que s’albira es penós. Una fotografia i una nota de premsa, sense contingut.

Pel que fa al que diu en Pere, aquestes altures ja no hi ha ningú a la terra, que no sàpiga que s’ajusta al dret, amb els anys de democràcia les hem vist de totes, totes i de tots colors, però si que es pot dir ara, avui i aquí "Calldetenes is different" un pacta CIU+CUP , tinc entès que CIU volia respectar sempre la llista més votada i la consigna de les CUP era estar a l’oposició.
Únics a Osona.
En espera d'una declaració de contingut.

Nani Altimiras Rovira

Marc Verdaguer ha dit...

Benvolguda Nani,

Parles del "nou equip de govern" quan de moment encara no n'hi ha cap de nou equip ja que el ple d'investidura és demà al matí a 2/4 de 10.

Encara no hem tingut cap oportunitat de dir res, ni tan sols de començar, que ja ens estàs acusant d'opacs. No et sembla que això està fet i pensat des d'un punt de vista molt partidista?

Santi ha dit...

Primer de tot m'agradria Pere que entenguis una cosa. Abans de l'investidura que parla en Marc, hi ha gent que ja esta treballant, potser és que ja tenen alguna regidoria i ja se la treballen.
En quant a la gent participativa, jo mi considero, però veient les ganes del futur govern que van a saco, m'agafaré una temporada sabatica.
Jo he convidat a qui vulgui a parlar a casa o a on vulguin, ningú ha fet el més minim intent.
Acabo d'arribar d'excursió dels avis del Centre de Serveis, (quina maravella... i pensar que hi ha gent que veu papus) aqui si que seré voluntari sempre, la resta de coses que estic implicat les aniré deixant. Perquè?
1. No mi volen
2. Tampoc i vull ser
La gent que durant aquests anys no hà pogut viure i col·laborar amb el poble,(perquè estaba enfeinada amb l'oposició) ara ja quedaran lliures i podran col·laborar.
Per altre banda hem d'esperar a veure el govern quines regidories dona i a qui les dona, després caminarem a una direcció o a un altre.
Nani, tota la politica està bruta i molt, fins i tot aqui al nostre poble i no hi ha solució tindrem un govern d'enfrentaments, doncs que s'ho facin, es podia fer de moltes maneres però han fet servir aquesta, potser els haurem de felicitar més endevant, deixem que demostrin tot el que han dit a la seva campanya.
Jo em pensaba que en Marc treballaria d'una altre manera de moment la meva puntuació i amb lo que a mi respecte per les coses que ja em trovo li donc 0 punts i ni donaba bastants més.

Felicitats al nou govern i molta molta sort.

Pere Vinyeta i Obiols ha dit...

Benvolgut Santi,

Jo puc entendre't perfectament doncs formes part d'una llista que, dins l'aritmètica electoral, haurà estat apartada del govern.

I dic que t'entenc doncs, com saps, jo formava part d'una altra llista que per uns pocs vots no ha entrat al consistori i hauré de veure les coses des de fora.

Però jo ja m'hi estic fent a la idea i et proposo que tu també ho facis. Suposo que fa divuit anys també va haver-hi frustració però el temps tot ho cura.

El que no hem de fer de cap manera és posar pals a les rodes dels nous governants; jo sóc un ferm convençut de que la higiene democràtica comença per la rotació de partits i persones. Entorpir el funcionament del nou equip municipal seria fer-nos trampes al solitari.

En resum, comença una nova fase que servirà per que el "bi-partit" calldetenenc s'esforci en demostrar-nos la seva capacitat de gestió i també servirà per que sorgeixi una nova Esquerra de la ma de la seva pròpia refundació nacional del proper octubre.

Amb tot l'afecte.

Santi ha dit...

Pere no penso ni posar-hi pals ni treure'n. El que penso és que demostrin el que tenen per demostrar i per lo que han lluitat segons ells tant de temps i després veurem.
De moment tant sols han demostrat ganes de poder al preu que sigui, ara hauran de demostrar que també volen treballar per les persones que no tenen a la seva llista.
El que costa es guanyar-se la gent que no tens, la que tens és molt fàcil.
Esperem que lluitin per guanyar-se tal com tu dius la gent com jo que estem posicionats just a l'altre banda, perquè si no treballen bé no guanyaren aquests si no que perderan els seus.
Pere, crec que pots ser una de les persones que pot fer moltes coses pel poble, et veig amb ganes.
A veure si et veiem conjuntament amb molta de la gent que estem necessitats de veure.
"És que saps que passa que m'agrada que m'alabin molt i que em vinguin el darrera ara de moment no ho fan",

Al menys és el que es comenta i saps que tinc molt clar, el més important d'aquesta vida és el temps, tothom te el que te no en te més. Que vull dir amb això que el que jo tinc el tinc que aprofitar amb no perdre el temps.

Ens veiem i parlarem Pere.
Aqui ja no escriuré més, gràcies Joan per deixar-nos esplaiar en el teu blog.

Sergi Tarrés i Sales ha dit...

Benvolguts,

com a representant designat per la candidatura d'ERC-AM en les negociacions tinc ganes d'aportar el meu punt de vista al procés que ens ha portat a on som ara. Situació que es materialitzarà (si no hi ha cap sorpresa d'última hora) al ple de demà.

Vaig implicar-me totalment en aquestes negociacions perquè crec en un projecte de grup que va molt més enllà d'una sola persona i amb una gran voluntat de sumar. La taula de temes a parlar va ser diàfana i oberta del tot des del primer moment. Varem parlar sempre de política, de maneres de fer, d'accions concretes (cartipassos municipals, projectes per acabar, accions a revisar, etc.) i tot això amb un ferm compromís que passava, fins i tot, per la renúncia del cap de llista.

L'actitud d'ERC-AM Calldetenes sempre va ser la de mostrar que havíem entès el missatge de la gent del poble expressat a les urnes. Se'ns feia confiança una altra vegada però també se'ns exigia entesa i mà estesa a la resta de sensibilitats.

Els altres dos grups ens han escoltat (o, com a mínim, a mi m'ho ha semblat) la qual cosa els hi agraeixo.

No obstant això l'ombra de la percepció que la candidatura d'ERC-AM Calldetenes era un projecte personal va establir un prejudici que va produïr un cert bloqueig des de l'inici del procés.
Així doncs, la impossibilitat de pacte amb la llista més votada que es materialitzarà demà dia 11 partia d'un cert pecat original.

Ens toca anar a la oposició, ens toca ser l'alternativa. No tinc cap dubte que ho sabrem fer i que Calldetenes ens tornarà a fer confiança d'aquí quatre anys perquè tornem a liderar el dia a dia de l'Ajuntament.

Als grups que han pogut pactar no em queda més que desitjar-los sort per la tasca que els espera a partir d'ara (no serà fàcil, tots ho sabem).

Gràcies a tots per haver-me llegit i disculpeu l'extensió!

fins aviat!

salut i República!

Joan Pi Puig ha dit...

Gràcies Sergi per deixar el teu punt de vista en el bloc, sense cap mena de dubte molt clarificador.

Al mateix temps et demano que a partir d' avui mateix, exposar de manera publica els punts de vista de la ERC de Calldetenes sobre els afers municipals, en aquest bloc o en un altre lloc, sigui la forma normal d' actuar.

En aquest aspecte, cal reconèixer que ERC de Calldetenes, ha estat el grup que menys ha fet en la passada legislatura, per comunicar les seves opinions als veïns.

Salut i República !!