La nova legislatura 2011 - 2015.

dissabte, 11 de juny del 2011

Amb la investidura d' en Marc Verdaguer com a nou alcalde de Calldetenes,  es tanca  definitivament el període electoral i s' inicia la nova legislatura 2011 - 2015. La composició del nou govern, que com he manifestat en els darrers escrits a mi m' hauria agradat que fos més amplia, es la millor que no solament els onze regidors que hem escollit, sinó tots plegats, hem estat capaços de donar-nos.  Com tot nou govern, requerirà un període d' adaptació.

 Durant aquest període que  alguns anomenen els "cent dies de gràcia", caldrà ser especialment curosos amb les critiques a aquest nou equip, però també caldrà que aquest les rebi de manera positiva, amb ànim de millorar, i no com un atac permanent a la seva incipient gestió, que sol ser la reacció habitual de pràcticament tots els nous governants.
Cal exigir a aquest nou equip, que prengui totes les mesures que cregui que ha de prendre, però que ho faci des del respecte i sense que es pugui percebre cap ombra de revenja pels anys passats a l' oposició. També cal exigir a la nova oposició, que l' exerceixin de manera contundent, però també respectuosa i honesta, sense que en cap cas s' en pugui deduir alguna mena ressentiment per haver perdut el govern de la gestió municipal.

Parlant del punts d' urgència que s' han exposat  com a resultat del acord, l' auditoria es a hores d' ara del tot necessària, cal que sapiguem exactament a on som per encetar aquest nou període, i cal també que ens posem d' acord i acabem  amb el ball de xifres que tots hem estat patint els darrers mesos.
Acabar amb els procediments d' urgència, fent un ple ordinari cada mes en lloc de tants d' extraordinaris, una mesura de la que parlava en aquest bloc  en el inici del escrit del 2 gener de 2009, em sembla també una mesura molt adequada i necessària.  Cal treballar de manera planificada i  obrir, en tots els àmbits,  les portes a la participació dels veïns.

Els altres punts exposats  com son haver considerat com a tema clau pel pacte qui governa les institucions catalanes, o el nou disseny  organitzatiu del equip de govern, caldrà esperar veure'n els resultats,  per comprovar si ajuden a resoldre els problemes que tenim plantejats, i els que de ben segur es plantejaran en un futur proper.
Molta sort a tots els regidors !!,  en especial a en Marc Verdaguer com a nou conductor d' aquest vaixell que es l' ajuntament de Calldetenes.

20 comentaris:

Santi ha dit...

Després de l'investidura, ha quedat molt clar que el més important de moment és l'auditoria, un fet que penso que esta molt bé i que s'ha de fer. Però tinc un parell de coses que no m'acaban de quadrar.

1 - En un ple anterior una persona, va dir que pagaria l'auditoria i ara resulta que els regidors no cobraran per poder-la pagar. Avui aquesta persona ha dit que si falta alguna cosa no quedeu, doncs jo penso que teniu que aprofitar-ho.

2 - Si en aquesta auditoria les coses surten correctes, haurem de fer una reflexió de la campanya electoral que s'ha fet contra l'anterior govern i degut al tema ecònomic?. Avui s'ha parlat que si hi ha frauds hauran de respondre i si no n'hi ha qui respon?

M'hauria agradat un govern d'onze regidors i crec que pel poble hauria set millor, però haurem de continuar 4 anys més amb les disputes dins el govern, quina llàstima.

Però bé, haurem de tirar endavant i deixar passar els dies, veure aquesta euforia de canvi que hi ha si continua i per anar bé pel bon cami.

Felicitats al nou govern.

Pere Vinyeta i Obiols ha dit...

Crec que aquest és un fil molt interessant i cal agrair en Joan per aquesta finestra al afers municipals.

Voldria comentar els dos punts d'en Santi...

Al primer esmenta que caldria aprofitar l'oferiment d'un veí quant a pagar l'auditoria... jo crec que l'auditoria l'ha de pagar qui en treu profit. Donat que la transparència beneficiarà Calldetenes, son tots els calldetenencs -ergo l'Ajuntament- qui ho ha de pagar i no pas un veí concret o uns quants regidors.

Al segon, és d'esperar que no hi hagi fraus. I ningú no ha de demanar perdó per haver demanat una auditoria a l'inici d'un nou govern després de 18 anys monocolors. No és prou justificació que tots els propietaris del Torrental (menys un que és el propi alcalde anterior) hagin denunciat l'Ajuntament i Servià Cantó per un pretesament engreix artificiós de 2 milions d'euros?

A qui més pot beneficiar aquesta auditoria és als gestors del govern anterior i especialment a l'alcalde Mas doncs si, com esperem, l'auditoria demostra una gestió curosa dels recursos municipals, això pot ser una prova exculpatòria molt potent contra l'esmentada denúncia.

Joan Pi Puig ha dit...

Santi i Pere,

Moltes gràcies per les vostres aportacions.

Marc S. ha dit...

Bona tarda a tots!

Com a ciutada de Calldetenes voldria comentar el que llegeixo per aquí:
Primer dir que l´auditoria és penso com vosaltres que es necessaria per saber com tenim el poble actualment.
I com ha dit en Santi si una persona es va oferir a pagar-la en mig de un ple i avui ha comentat al actual equip de govern " si necessiteu cap ajuda compteu amb mi" perque no aprofitar-ho?.
I en segon lloc dir, que si un cop feta i valorada la auditoria, donat el cas, no hi hagués cap frau ( com a molta gent se'ns ha intentat convencer, abans de les eleccions)que consti que no en tinc ni idea si l'anterior equip de govern va ser corrupte, només estic suposant,que farà l´actual equip de govern? ja que segurament un tant per cent dels seus vots haurien set per suposats fraus que potser no ho acabaràn sent.
No se que pensar......
Espero i desitjo que el nou equip de govern senti el poble i faci tot el millor pel poble.
I per últim felicitar amb el Sr. Marc Verdaguer per l´alcaldia.

Salutacions coordials

Joan Pi Puig ha dit...

Gràcies Marc per la teva aportació.

Marc Verdaguer ha dit...

Gràcies per les felicitacions.

Nosaltres més que parlar de frau hem parlat sempre de quantitat de diners i de factures per pagar. Això és el què realment ens ha de marcar un punt de partida en molts aspectes. No només en les inversions sinó també per nosaltres, per poder explicar clarament tal com hem trobat les coses. Nosaltres, amb la informació que disposàvem, varem quantificar l'endeutament amb uns 9 milions d'euros. Explicarem els resultats reals que surtin a l'auditoria. Cas d'haver-nos equivocat explicarem les coses tal i com són. Aquest punt de partida, saber a on estem, serà bo pel poble i per totes les forces polítiques.

Joan Pi Puig ha dit...

Marc,


Gràcies per la teva aportació.

Estic d' acord amb tu en que cal parlar de números.

Parlar en excés de frau i responsabilitats sense coneixa la situació, crec que només fomenta l' enfrontament, encara que sigui de manera involuntaria.

Salutacions

Santi ha dit...

Jo estic totalment d'acord també, però, crec que molts del vots perduts per ERC i guanyats per CIU, ha sigut l'atac constant contra el deute de l'Ajuntament i la seva impossible solució.
I ara resulta que potser no serà tant o potser no hi haurà res, carai carai.... quina manera de fer campanya electoral.

Espererem els resultats de l'auditoria i després haurem de justificar i opinar segons els números que surtin. De moment ja teniu el que realment volieu.

Pere Vinyeta i Obiols ha dit...

Santi,

Mai no havia vist un judici d'intencions tant generalista i tendenciós amb tant poc d'espai.
Et recomano un tractament intensiu de til·la.

S'ha de saber perdre, Santi. Jo mateix, molts cartells, molta SI, moltes reunions, molta bustiada i ni un trist regidor. Per pocs vots però ni un. És com si no existíssim.

La meva rabieta tipus "els calldetenencs no volen saber la evolució financera mensual?" Em va durar 24 hores i prou. Ara el meu objectiu és que el govern actual sigui transparent i així ho vaig fer palès el mateix dia d'investidura. Suposo que em vas sentir en la meva intervenció.

I ara el que tots hem de fer és recolzar l'actual govern doncs aquesta és la manera de recolzar Calldetenes. Hem de ser crítics però constructius. I això és la democràcia. I així hem d'actuar si som demòcrates.

Joan Pi Puig ha dit...

Pere,

Jo vaig llegir el comentari d' en Santi de manera positiva, con un punt i final a les eleccions i un aval al nou govern en la necessitat de que es faci l' auditoria el més aviat possible, per treure l' entrellat de tot plegat.

Les teves paraules de suport incondicional al nou govern, m' han recordat la teva actitud i la d' alguns que ara son regidors ara fa quatre anys, bel•ligerants amb l' anterior govern des de el primer dia, amb una actitud no menys tendenciosa de la que ara parles. Potser això també va influir en que els teus resultats no fossin els que desitjaves.
Jo vull passar pàgina i mirar endavant, no vull encetar cap debat parlant del passat, però crec que desprès del teu comentari, tenia que deixar constància de la magnitud del teu canvi. No es pot presumir de ser millor perdedor, ni reclamar suport incondicional, només quan es el que ens va bé als nostres interessos.

Gràcies a tots per participar.

Santi ha dit...

Pere, clarament et diré una cosa, els teus comentaris i opinions pet mi a partir d'ara no els penso ni llegir.
Espero que facis pel poble tant sils un 2% de tit el que parles.
Som les 9,45 del matí per tant bona nit

Pere Vinyeta i Obiols ha dit...

Joan, Santi. Suposo que estic expulsat d'aquest fòrum, cert?

Bé, sempre em quedarà el fòrum pobles d'Osona.COM

Joan Pi Puig ha dit...

Hola Pere,

Si vols deixar de fer aportacions a aquest bloc, no cal que busquis ni excuses ni culpables, es tant fàcil com deixar de participar. La teva actitud em fa pensar que segurament es el que a tu t' agradaria fer en moltes ocasions.

Potser el que pretens es desqualificar el bloc, però et diré que de moment he tingut la sort de no tenir que censurar ni un sol comentari, i per suposat encara menys a cap persona que vulgui participar.

A mi m' interessa l' opinió de tothom, en especial dels veïns, i sobretot dels que teniu aspiracions d' accedir a la direcció del nostre municipi. Penso que es bo que la gent sàpiga el que penseu, i que es facin una idea de la vostre manera de pensar.

Gràcies per participar, encara que pel que sembla ha estat per darrera vegada, espero que quan hagis reflexionat, ho continuaràs fent.

Pere Vinyeta i Obiols ha dit...

Joan,

Et contestaré paràgraf a paràgraf...

No tinc cap necessitat de cercar cap "culpable" per deixar de participar a cap fòrum. Jo simplement preguntava si n'estava expulsat doncs els teus comentaris i els del que "ja no em llegirà" feu la lectura dels meus el més sagnant possible mentre que en sentit invers son d'allò més condescendents.

I no pretenc pas desqualificar el teu bloc. Pel que veig, si jo hi participo passa de les clàssiques zeros respostes a alguna desena. Això -entenc- és positiu però la penalització és que us heu d'enfrontar a l'altra realitat i això només ho podreu suportar si us traieu el hooliganisme del damunt.

No sé d'on treus que jo tingui aspiracions de dirigir Calldetenes; jo volia ser-ne alcalde per transformar la opacitat municipal en una Organització on la comptabilitat de costos fos presentada mensualment als veïns. Però Solidaritat Catalana per la Independència (SI) s'ha quedat a les portes del Consistori. El que sí que he fet és posar SI a la disposició del govern si som útils per la nostra població.

I, per últim, jo seguiré participant al teu fòrum mentre les meves aportacions hi siguin benvingudes. T'agafo la invitació a reflexionar però et recomano que tu també ho facis; tenim quatre anys per endavant amb un govern que no és ni el teu ni el meu. Però l'important és el poble i atiar enfrontaments i capelletes seria un flac favor a la comunitat. Vull pensar que no ho fareu però sóc pessimista.

Joan Pi Puig ha dit...

Pere,

Desprès del teu anterior escrit, he revisat tot el que he jo havia opinat, i no he estat capaç de trobar res que em faci pensar el que tu en dedueixes.

En quan als comentaris en el bloc, son benvinguts els que hi hagin, tan si son zero, com 100, t' asseguro que no em preocupa en
absolut.

Gràcies per participar.

Santi ha dit...

Esta molt parat això Joan, ni per aqui ni per el twitter no hi ha comunicació.
Jo crec que per sort i pel que veig de tant en tant haurem de llegir l'infopoble, al menys PEM ens informen de coses. Felicitats per ells em aquest aspecte.

Joan Pi Puig ha dit...

Hola Santi,

Cal donar una mica de temps, no crec que en Marc trigui gaire a donar les seves explicacions, un cop s' hagi situat.

L' infoPoble va estar bé com a declaració d' intencions, però tampoc es que sigui gaire explicit.

Gràcies per participar

Marc Verdaguer ha dit...

Segons la normativa un Ajuntament disposa 30 dies (des del ple d'investidura) per convocar el ple de cartipàs. En el ple de cartipàs es fa públic les regidories, funcionament de l'Ajuntament, etc. Estem treballant per poder fer-lo el més aviat possible. Tenim molt interès en què tot el poble conegui qui seran els regidors responsables de les diferents àrees, horaris d'atenció, etc. És per això que no esgotarem els 30 dies que dóna la llei sinó que convocarem el ple tan aviat com puguem.

Per qualsevol pregunta quedem a la vostra disposició.

Salutacions.

Joan Pi Puig ha dit...

Gràcies Marc per la teva aportació.

Salutacions

Anònim ha dit...

Jo penso que el que el poble necessita és fer net del passat. Que gent com JAUME MAS i MIQUEL ERRA deixin el consistori per sempre... i que puguem iniciar una nova època. MARXEU ELS DOS,PER FAVOR!!!