Els cent dies de gràcia del nou govern municipal.

dimecres, 20 de juliol del 2011

Sempre que hi ha un nou govern, es parla dels cent dies de gracia que cal donar a la seva gestió. Encara que estiguem només a meitat d' aquest termini, no crec que aquest escrit trenqui aquesta regla no escrita.

Segur que al accedir a l' alcaldia, en Marc  s' ha trobat amb tots els problemes que s' esperava, i molt probablement amb alguns d' afegits  amb els que no comptava, es el més normal sempre que hi han relleus en un govern, i encara més amb el desconeixement que tenien de molts dels àmbits del poble, amb els que ni ell ni el seu equip tenien massa relació . Dit això,  afegiré que crec sincerament que aquests problemes  els està abordant amb decisió, i que fidel al que va prometre durant la campanya, ho fa amb treball i parlant i escoltant a tothom.
Queda per veure els resultats d' aquesta gestió tant a curt com a llarg termini, però de moment crec que cal donar suport a aquesta manera de fer, i demanar al nou alcalde que apart d' abordar els problemes amb la decisió que ho esta fent, que no es deixi emportar per les preses, i que tingui especial cura en quina solució dona  a alguns que poden resultar altament conflictius.
Al igual que el govern, penso  l' oposició també te dret als cent dies de gràcia. Desprès de tants anys al govern, cal  resituar-se en el seu paper d' oposició, i cal que els que han aterrat de nou a la política municipal assumeixin el seu rol, un rol que probablement  no s' esperaven.
Tot i això i tenint en compte que no podrà portar a terme el seu programa tal com el tenia pensat, penso que seria bo que el cap de l' oposició,  convoques als que li han donat suport sempre, els que ho han de manera puntual , als simpatitzants i als veïns en general, per exposar els seus objectius per aquesta  legislatura.
Si els objectius son mirar de que els grans projectes engegats  s' acabin el més aviat possible, i que el funcionament dels serveis sigui l' adequat,  cal que ho exposi de manera pública i clara. No tinc cap dubte que la seva experiència serà útil pel nou govern, i que podran recollir les seves opinions pel bé de Calldetenes, i si no ho fan així, que exerceixi l' oposició d' una manera contundent, però també honesta i transparent, tal com demanava en el escrit de fa uns dies, on parlava d' aquesta nova legislatura 2011-2015.
Si els objectius son justificar la gestió anterior i reduir el deute, crec que el que pertoca es poc més o menys el mateix. Cal ajudar al  nou alcalde, a aclarir quina es la situació econòmica real, exposant com abordaria el tema del deute si ell tingues que decidir, i desmentint sempre que calgui de manera publica, qualsevol acusació que es faci a la gestió anterior, que cregui que no s' ajusta a la realitat.
Si el principal objectiu es recuperar l' alcaldia, el que li diria al cap de l' oposició, i que ja li he dit al amic Jaume, es que desprès de tants anys al govern, el seu cicle com alcalde crec que s' ha acabat. Que encara que tot es possible, es molt difícil recuperar la confiança dels veïns que l' han anant deixat de votar les dues darreres eleccions, i encara més la confiança perduda dels companys que li han donat suport durant anys, i que ara han deixat de fer-ho. També li  diria que segons com exerceixi l' oposició, si no ho fa d' una manera molt transparent,  encara perdrà més suports i pot acabar dilapidant, el molt  capital adquirit al llarg de tants anys de molta feina ben feta en benefici del poble de Calldetenes.

6 comentaris:

JOSEP COMAJOAN ha dit...

Un post valent i honest. Felicitats, Joan.

Joan Pi Puig ha dit...

Moltes gràcies Josep.

Santi ha dit...

Estic d'acord amb tot el que dius Joan i espero que realment les coses vagin per aquest camí.
Estic convençut que el poble hi guanyarà.

Joan Pi Puig ha dit...

Moltes gràcies Santi.

Sergi Tarrés i Sales ha dit...

Com en Josep, et felicito pel post Joan.
Jo afegiré una petita cosa... no només s'ha d'aclarir de forma transparent com es pensa exercir la oposició sinó que s'han de donar les explicacions i els aclariments pertinents respecte les notícies aparegudes recentment sobre la gestió anterior.

És vital que això s'esdevingui per tal de recuperar la confiança, també dels companys, que dius al post. La feina del projecte d'ERC i de tots els que en participen no pot veure's hipotecada per la opacitat i el dubte.

El compromís, la voluntat de servei al municipi i les ganes de treballar pel bé de Calldetenes amb les mans lliures és quelcom que uneix la gent que s'ha incorporat al projecte d'ERC Calldetenes. Aquestes ganes s'han de potenciar en comptes d'apagar-les.

No dubto que tothom sabrà fer-se digne de les seves posicions i responsabilitzant-se del que li pertoca en cada cas.

Joan Pi Puig ha dit...

Un dels punts del post, parla de "justificar la gestió anterior", i en certa manera crec que recull el que tu expliques, en quan a la necessitat d' eliminar tots els dubtes pel be del poble de Calldetenes.

Gràcies per la teva aportació