El ple ordinari del 12 de Desembre de 2011.

dimarts, 13 de desembre del 2011

Dotze persones varen assistir presencialment al ple, un ple que novament es va retransmetre per Internet però que no va poder ser seguit en la seva totalitat per els veïns que ho varen intentar, i que en aquest moment tampoc es pot veure en diferit ja que en la gravació només hi figura un fragment d' uns pocs minuts. Potser caldria trobar l' equilibri entre les ganes de donar una imatge de modernitat i tranparència, el cost i l' eficàcia, i encarregar a alguna persona la gravació amb una càmera de vídeo normal i la posterior pujada a Internet, estic segur que seria més econòmic i efectiu.


Tots els punts del ordre del dia es varen aprovar per unanimitat, excepte els dos que feien referència a la reparcel•lació del sector de les Adoberies, que els regidors de PeM varen votar en contra. Quan des del públic s' els va preguntar el motiu, varen argumentar que ja en el seu dia havien votat en contra d' aquest pla, perquè consideraven que no era necessari ampliar la zona industrial degut a que encara hi han percales disponibles i que les empreses que s' hi instal•len tampoc donen feina a la gent del poble. Senyalar també que l' alcalde no va participar en el debat i la votació d' aquests dos punts, per evitar qualsevol sospita de que pugues tenir-hi un interès particular.

En el apartat de precs i preguntes, el Grup Municipal de ERC va preguntat per la variant, pregunta a la que l' alcalde va respondre dient que estaven pendents d' una reunió amb els responsables de la Generalitat, en la que esperaven obtenir una nova data d' execució del projecte. També va explicar que al estar l' obra ja licitada, l' empresa que va guanyar el concurs podria reclamar una indemnització en cas d' un excessiu retràs en el inici de les obres.

El Grup Municipal de ERC, també va preguntar pel funcionament dels "Tallers Calldetenes", i si la gestió dels mateixos s' havia assignat a una empresa de Vic. La regidora de cultura va explicar que es tractava d' una iniciativa de la seva regidoria, i que qui gestiona de moment aquest nou servei no es una empresa de Vic sinó una parella de Calldetenes. Va explicar també que els gestors assumien el risc en cas de que hi haguessin pèrdues econòmiques, que el que es cobraven pels cursos anava a parar integrament gestors, i que l' ajuntament posava a la seva disposició tot el suport logístic en la gestió de les inscripcions i la infraestructura municipal disponible per portar-los a terme.

La iniciativa dels "Tallers Calldetenes" em sembla una idea excel•lent i cal esperar que funcionin amb la mateixa empenta que sembla que ha començat,  però no em deixa de sorprendre que en els moments en que estem, l' ajuntament assumeixi les despeses de locals, equipaments i tota mena de suport logístic, del que podria semblar un negoci particular, i em sorprendria encara més si com a conseqüència d' aquesta iniciativa, es renuncies al cursos subvencionats que es venien fent els darrers anys. Crec que l' equip de govern faria bé, de posar a disposició de tots els veïns mitjançant una normativa clara i transparent, com es pot accedir al ús de recursos municipals per portar a terme activitats en les que es cobra als assistents, i eliminar així qualsevol sospita de que s' actua amb alguna mena de favoritisme. En el moment de crisi que vivim, es possible que altres veïns puguin tenir-hi interès en desenvolupar activitats similars, i de passada complementar aquest servei.

Ja en la ronda de intervencions del públic, un representant de la secció local de ERC va fer referència a la noticia apareguda recentment al 9 Nou en la que es parlava de la deficiències detectades en la gestió econòmica del mercat i de la deixalleria , per fer una bateria de preguntes a l' alcalde en les que resumint molt, demanava que pensava fer l' equip de govern per aclarir on havien anat a parar els diners d' aquest 2011 que no s' han pogut justificar, que pensava fer amb la gestió dels mateixos serveis durant l' any 2010 on falta documentació, fet que va obligar a tancar els comptes del exercici de manera provisional, i també va preguntar si considerava que en aquest fets hi havia alguna cosa més que "errors administratius" tal com explicava l' anterior alcalde al diari.  L' alcalde en la mateixa línia del que explicava en la noticia del 9 Nou, var dir que calia ser prudents i no fer cap actuació fins tenir proves del que havia passat, i també va afirmar que en la seva opinió hi havia "alguna cosa més" que errors administratius. També es va oferir a contestar més concretament i per escrit tota la bateria de preguntes, en cas de que la secció local de ERC les presenti per escrit al ajuntament.

Personalment penso que en els sis mesos que l' actual equip municipal porta governant, ha tingut temps més que suficient per analitzar tota la documentació que podia haver-hi al ajuntament, i més havent fet una auditoria de la que per cert encara no es coneix la data en que es presentarà als veïns. Els papers que no ha trobat fins ara es difícil que es trobin i si els troben caldrà que expliquin d' on han sortit. Si la situació es la que acabo de descriure, cal que l' equip de govern expliqui d' una vegada per totes, tot el que s' ha trobat i com es pensa actuar en cada cas, i posar punt i final a una situació que el meu entendre resulta insostenible per Calldetenes.

No aclarir el que s' ha trobat d' una vegada per totes, allargant indefinidament situacions com la de la gestió del mercat, la gestió de la deixalleria, l' ús indegut d' unes quantitats de gasoil, el que es remoreja pel poble d' una possible anomalia en la instal•lació d' unes plaques solars, o qualsevol altre "sorpresa" que en algun moment es pugui destapar sobre el Torrental o qualsevol altre obra del poble, no beneficia a Calldetenes i pot fer pensar en una utilització interessada i/o política d' aquets fets.

2 comentaris:

Santi ha dit...

Trobo perfecte el teu escrit, crec que cal recalcar i segons l'Ajuntament ha dit moltes vegades, quant es fa un acte popular i gratuït, l'Ajuntament hi posa tota la seva col·laboració.
Ara bé fins el punt de deixar que gent censada a Vic "al menys pels rumors que hi han", facin servir les instalacions del poble, les que facin falta, a canvi de fer cursets cobran totalment els diners del curset i no donar res a l'Ajuntament, ho veig una manera molt fàcil per part de la regidoria corresponent de tirar pilotes i feina a fora. Si s'han de fer cursets com els de CCIVIC de Vic s'ha de fer des de l'Ajuntament.
Per altre banda aquest dissabte acaba el curset de sardanes, que s'ha fet aquests darrers caps de setmana gratuïtament per tothom, això si tenin que fer una sol·licitud per escrit a l'Ajuntament i a la qual encara esperem resposta escrita i reclamada varies vegades "suposo que tenen molta feina". Som 30 persones ballan sardanes.
La gent que esta ballant sardanes estan fins i tot engrescats a fer una colla sardanista al poble, però creieu que val la pena? Ni un sol dia ha vingut la regidora a treure el cap.
En general penso que aquest govern, tots i vull dir tots fins i tot l'oposició s'han de posar les piles, esta enboirat i sembla que no hi ha ganes de alarir res ni d'una banda ni de l'altre, tothom fa la seva i ningú es posa amb ningú.
Fem poble o l'enfonsem, que fem?

Joan Pi Puig ha dit...

Hola Santi,

Entenc el teu desànim i el teu "emprenyament " pel tema de les sardanes. M' has explicat alguna vegada el problemes que ús heu trobat els promotors d' aquesta activitat, i casualment també vaig estar present en un dels teus intercanvis d' opinió amb l' alcalde on reivindicaves que no ús sentíeu ben tractats.

Si hi ha gent disposada a tirar endavant una colla sardanista, penso que cal fer-ho (t' ho diu un no ballador de sardanes). Tot i els entrebancs que em consta que ús heu trobat, segur que en el govern municipal i fora del govern, també hi ha gent que els interessarà i ús recolzarà.

En quan al tema del tallers desconec si la gent que s' ha triat per fer aquesta feina viu i paga els seus impostos a Vic, fins el ple d'ahir que va sortir el tema l' equip de govern no havia explicat res del seu funcionament. Si es con dius, la regidora de cultura no hauria dit tota la veritat, i encara seria més necessari un aclariment de quins es el funcionament, i en que es beneficia el nostre ajuntament promovent aquesta activitat.

Gràcies per deixar la teva opinió en aquest bloc.