El ple ordinari del dia 3 de Setembre de 2012.

dimarts, 4 de setembre de 2012


Vint-i-una persones varen assistir de públic al ple ordinari del més de setembre, un ple amb tretze punts al ordre del dia als que si va incorporar per via d' urgència, una moció presentada per la secció local de ERC de Calldetenes, en la que s' insta al Parlament de Catalunya a proclamar de manera unilateral la Independència. El regidor de ERC  Nil Urgellès no va poder assistir al ple.

Un dels punts que va generar més debat, va ser el que feia referència a la desestimació del recurs presentat per en Jaume Parramon. En aquest recurs es demanava l' anul·lació del punt del ple anterior que parlava de  la sol·licitud de responsabilitats als tècnics  del projecte de reparcel·lació del Torrental, i que en el transcurs del ple es va fer extensiva a l' anterior junta de govern. La  secretaria va informar que si be es cert que en un ple extraordinari no es podien incorporar nous punts, si que es podien modificar els que figuraven al ordre del dia, mentre que en Jaume Parramon va argumentar que la modificació era excessiva i que segons s' havien assessorat no s' ajustava a la llei.  La proposta finalment es va aprovar amb els vots favorables de CiU i PeM (6 vots), tres vots en contra de regidors de ERC, i l' abstenció d' en Joan Arumí també de ERC. Recordar que en  ple anterior, tots els regidors de ERC excepte en Jaume Parramon varen votar a favor de la modificació.

En un altre punt del ordre del dia, el  regidor de hisenda va explicar el canvi de tendència en el endeutament que s' ha produït en el període transcorregut  de la present legislatura en comparació als darrers anys de l' anterior, remarcant que si la Generalitat compleix amb les seves obligacions de pagament, a finals del exercici 2012 tindrem un superàvit aproximat de 100.000, i que en cas de que no ho faci el dèficit serà d' uns 25.000 que caldrà cobrir d' alguna manera. També va manifestar la seva preocupació per la despesa que significarà en els propers exercicis 2013-2015, l' anomenat pla Rajoy al que ens vàrem acollir. Caldrà esperar a les futures auditories a les que l' equip de govern es va comprometre, per certificar la bondat d' aquest números. Un  cop tancat l' exercici del 2011, ja estaríem en disposició de fer la primera..

El punt que havia generat més expectació, era el de la moció presentada per la secció local de ERC  de Calldetenes, en el que es declara el nostre municipi "territori català lliure" i s' insta al Parlament de Catalunya a proclamar de manera unilateral la Independència en el termini de dos mesos. Aquesta moció, idèntica a la que una hora abans havia aprovat l' ajuntament de Sant Pere de Torelló,  la varen presentar el divendres a finals del mati en Sergi Tarres (president de la secció local) i el regidor Joan Arumí, i per aquest motiu l'alcalde va proposar  incorporar-la al ordre del dia per la via d' urgència.  Tots els regidors presents varen votar a favor de la moció exceptuant el regidor de CiU Benet Illa que va votar en contra, argumentant que tot i que estava d' acord en tots els punts de la moció, el fet de declarar "territori català lliure" creia que no era legal i que no havia tingut temps d' assessorar-se per poder votar-hi a favor, un argument al meu entendre molt poc "consistent", quan del que es tracta es de fer un cop de força democràtic, davant l' asfixia a que Espanya ens sotmet en tots els àmbits als ciutadans de Catalunya.

Un cop acabat el ple i abans de que l' alcalde donés la paraula al públic, l' anterior alcalde Jaume Mas va abandonar la sala de plens, fet que va provocar que alguns dels assistents que li volien fer algunes preguntes no poguessin fer-ho. El regidor Marius Valls va explicar alguns fets que es van produir en la legislatura anterior, segons va dir sense ànim d' encetar cap debat públic, sinó que ho feia amb l' objectiu de que tothom assumís les seves responsabilitats per la situació que patim, una situació que segons va dir es podia haver aturat dos anys abans si tothom hagués actuat com ell creia que es tenia que haver actuat.

2 comentaris:

Santi ha dit...

Bé, després de que per motius extraordinaris no vaig assistir al ple d'ahir, tant sols puc comentar, que no entenc realment i espero que ERC hi possi d'una vegda solució, en el fet que el Sr. Jaume Mas, ex-calde de Calldetenes, estigui encara amb un postura fora de lo normal dins una politica neta com la que volem en aquest poble.
Jo demanaria que d'una vegada per totes i per lo que fa a la seva tasca dins la nostre població del Sr. Jaume Mas, es prengui una decissió definitva i clara, no podem estar amb un govern que considero que en aquests moment ERC, hauria de prendre un decissió ja, amb un tema que el poble esta demenant des de fa molt temps.
ERC no aporta res a la nostre població amb dues persones sense cap ganes de lluitar pel ploble i més aviat amb l'intent de complicar la situació que per norma ja ens pertoca.

Gràcies Joan, per deixar-nos expresar al teu blog.

Sergi Tarrés i Sales ha dit...

Una vegada més, Joan, deixa'm donar-te les gràcies per la crònica del ple. Dit això vull felicitar al Consistori de Calldetenes, en especial l'Alcalde, per haver acceptat a tràmit la moció amb caràcter d'urgència i, evidentment, haver-hi votat a favor. Penso que això és un símptoma de com alguns saben interpretar correctament el moment i tenen l'altura de mires suficient per materialitzar-ho sense por.

Si em permets, també, m'agradaria fer un afegitó d'àmbit estrictament local i com un aclariment que va semblar que no quedava del tot clar ahir al ple. Tal com ja vaig dir en l'anterior crònica que vas escriure: ERC de Calldetenes, representats per la secció local i el Grup municipal estan per l'esclariment total de qualsevol fet relacionat amb la gestió pública i, com no pot ser d'una altra manera, la petició i si s'escau assumpció de tot tipus de responsabilitats siguin polítiques, tècniques o d'altre índole. Sense matisos, per la transparència i la honestedat en la gestió. Hem dit i repetim que estarem al costat de qui vulgui esclarir-ho, sempre.

Res més, una vegada més gràcies per aquest espai d'opinió i reflexió Joan.

atentament,

Sergi Tarrés i Sales
President de la secció local d'ERC Calldetenes