Estelades a Calldetenes el dia 6 de setembre de 2012.

dijous, 6 de setembre del 2012


Aquest matí amb en Santi Puig ens hem dedicat a fer una passejada per tots els carrers del poble, amb l' objectiu de comptabilitzar i fotografiar totes les estelades que hi han penjades a Calldetenes uns dies abans del Onze de Setembre, amb el convenciment de que per la Diada encara aniran en augment. Ens ha cridat l 'atenció que a "Ca la Rosa"  n' estiguessin preparant per vendre (de color blau),  i que ens diguessin que en tenien moltes d' encarregades.

Cal explicar que no hem comptabilitzat ni les cases de pagès ni el barri de les Quatre Estacions, que tot hi estar molt vinculat a Calldetenes hem considerat que mentre no s' acordi la integració, esw a tots els efectes un barri de Vic.

El resultat d' aquesta passejada d' avui, ha sigut que a Calldetenes ens hem trobat 164 banderes penjades. D' aquestes 98 son estelades de color blau, 23 estelades amb l' estel roig,  i 43 senyeres algunes d' elles amb alguna inscripció. Val a dir també, que de les 164 banderes que hem trobat 15 estan penjades amb pal i la resta directament a balcons i finestres, i que un total de 17 eren de les que subministra l' Assemblea amb l' escrit "assemblea.cat", només una de les 17 amb  l' estel roig.  Hem trobat especialment emotiu, veure penjada l' estelada en un dels pals de la façana del ajuntament, en aquest cas una estelada amb l' estel roig.

Serà interessat veure d' aquí algunes setmanes quantes estelades continuen penjades, com a manifestació de que no es tracta d' una acció puntual, sinó d' una constatació de que a Calldetenes tenim clar que volem que Catalunya sigui el més aviat possible "Un nou estat d' Europa".