La cara lletja de la Festa Major.

dimarts, 25 de setembre del 2007


Com ja ha passat els darrers anys, s’ han produït greus desperfectes en la decoració d’ alguns dels carrers que participaven en el concurs d’ engalanament de carrers de la Festa Major. En alguns casos es culpa al jovent de manera genèrica d’ haver-los provocat, i en altres s’ els exculpa també de manera genèrica de qualsevol relació amb els fets. Està clar que cap de les posicions es certa al cent per cent.

Intentant buscar una certa lògica en tot el que ha passat els darrers anys, em faig les següents reflexions:

La majoria de desperfectes es produeixen de matinada, durant o desprès dels concerts, o de l' anomedada "disco mòbil", actes en els que qui hi participa es majoritariament gent jove.

Els veïns d’ alguns carrers, guarden el que poden de tot el que han preparat pel engalanament durant les nits de concert, per por a que es faci mal bé el seu treball, cosa que certifica que es un fet repetitiu, que en certa manera ja s’ ha convertit en tradició.

La majoria d’ assistents aquets concerts son gent jove, podríem dir de fins a 30 anys, i per tant molt probablement simpatitzant de “La Pera”. Està clar que també hi ha gent de fora de Calldetenes.

El que esta passant a Calldetenes, no es gaire diferent del que ha passat els darrers anys a les Festes del barri de Gràcia de Barcelona, lògicament a petita escala al menys fins ara, ja que aquest darrer any com a mínim, també han intervingut els mossos d’ esquadra.

Fins aquí penso que son fets força objectius, en els que crec que pràcticament tots podríem estar d’acord.

Aquest fets no impliquen que el col·lectiu de “La Pera”, sigui responsable de les destrosses. Tampoc es cert que tothom faci responsables als seus components dels desperfectes, ja que hi ha gent de totes les edats que defensa el col·lectiu com a tal.

Al meu entendre es mes que probable, encara que només sigui per estadística i no per cap mena de judici, que gent propera a “La Pera”, o com a mínim que es mobilitza per actes que convoca aquest col·lectiu en sigui el responsable.

Es molt probable que els components de la Pera, i per extensió de PeM, tinguin identificats a bona part dels causants dels desperfectes, i si es així tenen una bona oportunitat de demostrar que volen treballar pel poble, fent el que estigui a la seva mà per acabar definitivament amb aquests fets. Estic convençut de que el que poden fer es molt, i de que no depèn d’ estar al govern o a l’ oposició en el ajuntament, sinó de la seva voluntat.